Trots regelbrottet: Thorsten Flinck tävlar i Melodifestivalen 2020

Inga repressalier: ”SVT ser genom fingrarna, det är ju ändå han”

Thorsten Flinck bröt mot SVT:s hårda regler.

Ändå tillåts han, enligt Nöjesbladets källor, att tävla i Melodifestivalen 2020.

– Vad som är okej för vissa är inte tillåtet för andra, säger en uppgiftslämnare.

Trots att det strider mot SVT:s strikta regler gick Thorsten Flinck, 58, själv ut i tidningen TTELA och berättade att han ska tävla i Melodifestivalen 2020.

– Jag ska vara med i Melodifestivalen, men mer än så kan jag inte berätta, sa han i artikeln som publicerades på måndagskvällen.

Missnöje mot SVT efter utspelet

Nöjesbladet har källor med god insyn i Melodifestivalens redaktion som bekräftar att Thorsten Flinck ska ställa upp i tävlingen igen. Men bakom kulisserna gror också ett missnöje mot SVT efter Flincks utspel.

I regelverket för Melodifestivalen finns en tydlig munkavle inskriven som gör att artister och låtskrivare inte får berätta om sin medverkan i tävlingen på förhand, och att de riskerar att diskvalificeras om de gör det. Men enligt uppgifter till Nöjesbladet behöver Thorsten Flincks team inte oroa sig för mer än en skarp tillrättavisning.

– Men Thorsten, du kan ju inte berätta det själv, säger en källa och skrattar åt Flincks uppenbara regelbrott.

– SVT ser genom fingrarna, det är ju ändå han. De vill ha med Thorsten så de kommer inte diska honom, säger en annan källa.

En person som under många år arbetat med Melodifestivalen suckar lite.

– Någon annan artist hade absolut kunnat bli diskad. Vad som är okej för vissa är inte tillåtet för andra, säger personen.

Få den bästa kollen på Melodifestivalen 2020 - följ ”Vi som älskar schlager” på Facebook

SVT lägger locket på

SVT kan också försvara sig med att reglerna har skrivits om och luckrats upp, till tv-kanalens fördel. I regelverket står att regelbrott gör att SVT har rätt att diskvalificera tävlingsbidrag, men munkavle-paragrafen är löst formulerad enligt följande:

”Namn på utvalda tävlingsbidrag samt kompositörer och textförfattare kommer att offentliggöras löpande av SVT under oktober-november 2019.”

– De kanske använder sig av det och säger att de gett okej till att han fick säga det, säger en person i musikbranschen.

På SVT väljer man att lägga locket på om Thorsten Flincks utspel.

Nöjesbladet har varit i kontakt med Melodifestivalens redaktion och sökt tävlingsproducenten Karin Gunnarsson, men fått till svar att hon inte kommenterar något om eventuellt medverkande artister förrän alla låtar har presenterats på den presskonferens som SVT kommer bjuda in till i slutet av november.

Publisert:

LÄS VIDARE