Sven-Ingvars pianist död

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Sven-Ingvarsmedlemmen Thommy Gustafsson har dött efter en tids sjukdom.

Det meddelar bandet på sin facebooksida.

”Thommy var en kämpe, en man med det största av hjärtan, ett klaviaturens geni”, skriver bandet.

Pianisten och dragspelaren Thommy Gustafsson har dött efter en tids sjukdom. Han var en av medlemmarna i dansbandet Sven-Ingvars, som han gick med i 1987.

Bandet meddelade nyheten på sin facebooksida och skriver att Gustafsson var ett ”klaviaturens geni”.

”Det är med stor sorg vi meddelar att vår käre vän och kollega Thommy Gustafson har somnat in efter en tids sjukdom. Thommy var en kämpe, en man med det största av hjärtan, ett klaviaturens geni. När hans tangenter nu tystnat här på jorden spelar han med absolut gehör vidare i evigheten, alltid saknad, aldrig glömd”, skriver bandet.

”En extra familj”

Sångaren och gitarristen Oscar Magnusson, son till tidigare Sven-Ingvarssångaren Sven-Erik Magnusson som dog i mars 2017, säger att han minns Gustafsson med värme och kärlek.

– I det här bandet har alla blivit som en extra familj och är nära vänner, så det är tråkigt. Livet kommer fram till en dag då det tar slut, men det känns som att vi har varit med om mycket de senaste åren, säger han till Nöjesbladet och fortsätter:

– Thommy var sjuk och det finns inget värdigt i att ha ont och leva med en svår sjukdom. Förhoppningsvis var det här en befrielse för honom också.

Thommy Gustafsson blev 71 år gammal.

1 av 3 | Foto: PETER KJELLEÅRS
Thommy Gustafsson från bandet Sven-Ingvars.
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN