Ingvar Oldsbergs kritik – bjöds inte in av TV4

”På spåret” hyllades utan att han var med

Publicerad 2019-08-23

SVT:s långkörare ”På spåret” utsågs till Sveriges bästa underhållningsprogram i TV4-­programmet ”Sveriges bästa”.

Men upphovsmannen Ingvar Oldsberg var, enligt honom själv, inte ens inbjuden.

– Jag tror inte TV4 vågade bjuda in mig, jag tycker de är små, säger Ingvar Oldsberg till Nöjesbladet.

I TV4:s program ”Sveriges bästa” röstar en jury – med erfarenhet och kunskaper om populärkultur – fram det bästa programmet i olika kategorier.

Premiärprogrammet sändes i går kväll i TV4. Där utsågs SVT:s lång­körare ”På Spåret” till Sveriges bästa underhållningsprogram.

I studion satt programledaren sen 2009 Kristian Luuk, hans parhäst och domare Fredrik Lindström. Tidigare domaren Björn Hellberg som assisterade Oldsberg var också på plats. Men tidigare programledaren och en av upphovsmännen bakom programmet – Ingvar Oldsberg – var inte på plats. Han var inte ens inbjuden till ”Sveriges bästa”.

När Nöjesbladet når den populäre program­ledaren är han förvånad.

–  Det här är på grund av det som hände 2017, säger Ingvar Oldsberg.

”Visste ingenting”

Han syftar på det faktum att han plötsligt fick lämna jobbet som programledare för ”Bingolotto” i TV4. En internutredning ska ha visat på allvarliga arbetsmiljöproblem i tv-produktionen. 

Agneta Sjödin fick hoppa in som vikarie för Oldsberg. Under uppesittarkvällen och nyårssändningen var Lotta Engberg programledare.

Ingvar Oldsberg säger:

– Jag visste ingenting (om ”Sveriges bästa” reds. anm.) och Björn har inte heller sagt något. Det var jag som kom på idén till ”På spåret”, men jag tror inte TV4 vågade bjuda in mig, jag tycker de är små. Jag har fått massor av sms i kväll där folk har gratulerat men också undrat varför jag inte är med. Men jag bryr mig inte.

Ny säsong väntar

Tv-legendaren konstaterar med ett skratt att han var programledare för ”På spåret” i 23 år.

–  Björn tävlade och vann de första åren. Sedan frågade jag honom om han ville vara domare så någon annan kunde vinna, säger Ingvar Oldsberg.

TV4 vill inte förklara varför man inte bjöd in Ingvar Oldsberg.

– Vi bjöd in den nuvarande programledarduon och programmets mesta vinnare genom tiderna, som också är programmets tidigare domare. Vi är nöjda och stolta över programmet, och hoppas att tittarna tycker om det lika mycket som vi gör, säger Karin Dofs som är exekutiv producent för ”Sveriges bästa”.

I december är det dags för en ny säsong av ”På spåret” med Kristian Luuk och Fredrik Lindström. Husbandet Augusti­familjen har dock tackat för sig. Nya musiker är på gång.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln