Adam Alsing

”NRJ Morgon” ställs in efter Adam Alsings död

Så ska programledaren hyllas i radio

Av: 

Linn Elmervik

NÖJE

”NRJ Morgon” ställs in tills vidare.

Adam Alsings kollegor på kanalen erbjuds krisstöd efter hans död.

– Självklart är kollegorna väldigt påverkade, säger Richard Mazeret, vd för NRJ Sverige.

NRJ Morgon” ställs in tills vidare efter Adam Alsings död. Programledaren ledde showen tillsammans med komikern Messiah Hallberg och Klara Doktorow fram tills ett par veckor före sin död.

Nu uteblir radioprogrammet på obestämd tid.

– Vi har valt att inte sända i dag, alla vi kollegor är ju såklart i stor sorg och därför kommer vi inte sända tills vidare. Det är ett gemensamt beslut men självklart är kollegorna väldigt påverkade och alla erbjuds krisstöd, säger Richard Mazeret, vd för NRJ Sverige, till Aftonbladet på torsdagsmorgonen.

Tyst minut

I ställer planerar kanalen en hyllning till Adam Alsing vid lunchtid i dag.

– Vi kommer hylla vår fantastiske Adam på olika sätt på radion de närmaste dagarna och med en tyst minut klockan 12.00 i dag.

”NRJ Morgons” egen programsajt pryds av en stor bild på Adam Alsing.

”Vår kära kollega och vän Adam Alsing har tragiskt gått bort. Det är otroligt smärtsamt och våra tankar går till Adams familj. Vila i frid Adam, vi glömmer dig aldrig”, skriver kanalen.

Karantän

Utöver sitt jobb på ”NRJ Morgon” var Alsing aktuell med podcasten ”Adam och kompani” som han hade tillsammans med Daniel Breitholtz och Vanessa Falk.

Den 25 mars publicerade radioprofilen sitt sista inlägg på Instagram. Han skrev då att han inte kunde medverka i det senaste avsnittet av podden för att han befann sig i karantän.

”Den här veckan var det jag som fick ta mitt samhällsansvar i corona-tider men jag är tillbaka nästa vecka igen!”.

Adam Alsing dog på onsdagen på Södersjukhuset i Stockholm i covid-19. Han blev 51 år gammal. Han sörjs närmast av sin hustru Anette Alsing som han var tillsammans med i över 30 år, och sönerna Sebastian och Kasper.

ANNONS

Känner du någon som drabbats? Skicka ett blombud för kärlek och omtanke - välj vacker bukett för att visa ditt stöd här.

Extern länk från Interflora

Läs mer

Publisert:

LÄS VIDARE

Alsings karriär år för år – från lokalradion till sitt drömprogram i tv

ÄMNEN I ARTIKELN

Adam Alsing

Coronaviruset

NRJ