Lisa Nilsson

”Ät goda måltider och ge inte upp”

Kändisarnas glädjetips i coronatider: Lisa Nilsson

Av: 

Rasmus Karlsson

NÖJE

Världen håller andan och tummarna i karantän och med säkerhetsavstånd.

Då rycker kändisarna ut med sina bästa tips för att hålla ett leende på läpparna och näsan över ytan.

I dag: Lisa Nilsson, 49, sångerska, Stockholm

Vad gör du just nu?

– Jag har precis avslutat ett videomöte. Det gick jättebra. Nu ska jag vila då jag har isolerat mig frivilligt hemma på grund av sjukdom sedan några dagar tillbaka.

Hur mår du nu?

– Jag mår bättre. Jag har fortfarande lite feber men det är segt, så är det för alla. Det tar tid. Jag tillhör de lyckligt lottade som är milt drabbade. Man kan ha en bra timme, sen en skitdålig timme, en bra förmiddag, sen en havererad eftermiddag, det är lite svårt, att man inte kan planera eller förbereda sig på hur nästa dag ska bli. Det är tålamodsprövande. Men lyssna på personer som kan något och sprid inte smittan vidare!

Vilka symtom har du haft?

– De allra flesta får känningar på lungorna, det är inget farligt, det ingår i symtombilden för de allra flesta. Annars är det andra symtom, allt ingår i virusutbudet. Jag känner en sjuksyrra som lyssnande på lungorna för säkerhetsskull då jag har astma. Då kunde jag andas ut och slippa vara orolig.

Lisa Nilsson ser fram emot att få träffa familjen när hon frisknat till.

”Det är tärande att inte få hälsa på”

Vad gör dig glad just nu?

– Det som gör mig glad är att tillgången till vänner som plötsligt har tid att prata lite längre samtal, att hinna med och ha så fina vänner och se hur folk hjälper varandra. Folk ställer upp, är generösa och omhändertagande. Det gör mig väldigt glad. Grannar och vänner hjälper verkligen till. Det är det positiva med allt det här. Det är reflektioner och insikter som kommer till människor.

Vad ser du fram emot?

– Jag ser fram emot väldigt vanliga saker. Som att åka och handla själv, att orka gå en rask promenad som är mer än 15 minuter, att träffa mina barn som är hos sin pappa nu när jag är sjuk och jag ser verkligen fram emot att träffa min mamma som är jättesjuk i alzheimer. Det är tärande att inte få hälsa på.

Vad är ditt bästa tips i den här speciella tiden?

– För mig är tillvaron ofta hemma och ensam då jag arbetar kreativt och administrativt. Så för mig är det inte jättestor skillnad. Det är mer att jag inte har valmöjligheterna. Men läs böcker, se på intressanta saker på tv, lyssna på radio, jag lyssnar till exempel på sommarprogram som jag inte hunnit med. Se till att äta goda måltider och inte ge upp. Duka fint och tänd ljus, jag försöker pyssla om mig själv. Försök att förhålla dig till sin karantän, gör saker som du annars inte hinner!


Fler glädjetips från kändisarna hittar du här

PODD Så slår corona mot nöjesvärlden

Nöjesvärlden står i stort sett still till följd av coronakrisen. Vad innebär det för artister och kulturarbetare och vilka drabbas hårdast? Det pratar vi om i det här avsnittet av Aftonbladet Daily. Gäst: Markus Larsson, rockjournalist Aftonbladet.Programledare: Jenny Ågren

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

ANNONS EXTERN LÄNK

Skönhet & behandlingar med aktiva, naturliga ingredienser - 25% på Swiss Clinic här!

NordicFeel

Publisert:

LÄS VIDARE

Charlotte Perrelli ryter ifrån efter corona-kritiken

ÄMNEN I ARTIKELN

Lisa Nilsson

Coronaviruset

Pepptips