Schlagerstjärnans hemliga knarkkoder – erkänner i förhör

Sms:ade med langaren om ”Tina Turner”, ”sovstenar” och ”bord för tre”

avJamshid Jamshidi, Torbjörn Ek

Sms:en avslöjade den folkkära artisten.

I polisförhör erkänner han tre köp av metamfetamin – och förklarar också de hemliga koderna.

– Han lärde mig att man inte ska prata i klarspråk om droger i meddelandena. Det betyder alltså tre gram, säger artisten i förhör.

Den folkkära artisten berättar om kodorden bakom knarkköpen i förhör med polisen. ”Tina” ”miss Turner”, ”T” och ”Ice” är, enligt artisten, olika slanguttryck för drogen metamfetamin, en starkt beroendeframkallande narkotika som båda kan rökas och injiceras.

– Crystal meth, säger artisten i polisförhör på frågan vad ”miss Tina Turner” betyder.

60 000 i böter

Artisten som tävlat i Melodifestivalen och har haft en lång artistkarriär med mängder av hits erkänner direkt i polisförhör. Han fälls därför genom strafföreläggande för att ha köpt metamfetamin vid tre tillfällen under våren 2019 och måste nu betala dagsböter på totalt 60 000 kronor för tre fall av ringa narkotikabrott.

Artisten är en del av en större narkotikahärva där den misstänkta langaren har suttit häktad sedan slutet av juni. Artisten kunde spåras genom en stor mängd sms och textmeddelanden genom apparna Whatsapp och Imessage. I polisförhöret berättar artisten att han kommit i kontakt med langaren via en sociala medier-app.

– Jag köpte inte alla gånger som vi pratade om det. Jag minns att vi pratade om att köpa ”Tina” när jag träffade honom, men också att det inte blev av alla gånger, säger han.

Kodord

Textmeddelandena i polisens bevisning är fyllda med kodord. I ett meddelande skriver han:

”Lika bra jag bokar bord för tre personer” följt av en leende emoji.

För polisen förklarar artisten:

– NN (den misstänkta langaren, reds anm) lärde mig att man inte ska prata i klarspråk om droger i meddelandena. Det betyder alltså tre gram ”Tina”. Hörde uttrycket ”Tina” i USA för cirka fem år sen. Vet inte vad det kommer ifrån. I England säger man ”Ice”.

I sms:en pratas det också om ”John Blunds magiska sovstenar”, som artisten också tackar ja till efter att ha fått förklarat att det är ”sömnisar”.

– Jag fick några sömntabletter som bonus. Det var som stilnoct, en liten tablett i en grön karta som man delade. Han sa att jag absolut inte fick ta hela, säger artisten i polisförhöret.

Har betalt sina böter

När Nöjesbladet under torsdagen nådde artisten nekade han till de brotten som han tidigare erkänt i polisförhör och bötfällts för.

– Det stämmer inte, sa han då.

Nöjesbladet har sökt artisten upprepade gånger under fredagen.

Åklagaren Carl Mellberg konstaterar dock att artisten redan har betalt sina böter.

– Jag kan konstatera att det här strafföreläggandet är godkänt genom betalning den 26 november, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM