Lotta Bromé gör comeback – med podcast

Av: Anna Shimoda, Hans Shimoda

Publicerad:
Uppdaterad:

För drygt ett år sedan slutade Lotta Bromé på Sveriges Radio.

Nu berättar Lotta Bromé exklusivt för Nöjesbladet om sin comeback – med en podcast.

– Det känns underbart och spännande! Jag har saknat mina lyssnare och jag vet att de saknat mig – så det ska bli kul att säga hej igen, säger hon till Nöjesbladet.

Det var i november 2017 som Sveriges Radios populära programledare Lotta Bromé, 54, meddelade att hon skulle lämna programmet P4 Extra.

”Det här är inget lätt beslut för mig att fatta. Jag har älskat att jobba med det stora och det lilla sida vid sida”, skrev hon på Facebook.

Efter ett års frånvaro står det klart vad Lotta ska göra i framtiden. I ett pressmeddelande framgår det att hon sjösätter en podcast den 17 januari under namnet ”Brevé Bromé”.

”Tiden och platsen känns helt rätt att få sjösätta min podcast Brevé Bromé. Idén har legat och puttrat ända sedan jag slutade på Sveriges Radio och jag har saknat att få bjuda på äkta, fördjupande, känslomässiga och inte minst roliga samtal om stort och smått”, skriver Lotta.

”Idols” tidigare exekutive producent Pelle Porseryd äger podcastplattformen PodMe som är de som producerar ”Brevé Bromé”.

1 av 4

”Nervös på ett bra sätt”

När Nöjesbladet når Lotta är hon entusiastisk inför sin comeback.

– Det känns underbart och spännande! Jag har saknat mina lyssnare och jag vet att de saknat mig – så det ska bli kul att säga hej igen.

Är du nervös?

– Ja, på ett bra sätt. Det tar alltid lite tid innan saker och ting sätter sig – men med mina nya kollegor så känns allt lovande. Och det är extra kul att min hund Jesper får vara med i Brevé Bromé - även i studion! Om han är tyst...

Varför podcast?

– För det är något jag inte gjort tidigare. Och det är på samma sätt som Netflix tagit över tv, det är det nya sättet att lyssna på vad du vill när du vill. Jag har alltid gillat att ta nya steg.  Som i Klang & Co en gång i tiden då vi började med spellistor och ett nytt tilltal. Eller i P1 när jag övertygade mina dåvarande producenter att det faktiskt var okej att låta "vanligt folk" höras också i den kanalen live. Eller som när jag tog över efter Arne Weise som julvärd. Eller för all del P4 Extra som jag var med och gjorde om rätt rejält.

Trump är drömgäst

Har du saknat att sända ”radio"?

– Ja, det sticker jag inte under stol med. Jag älskar radio som media och jag älskar "det goda samtalet". I motsats till radio så är dock en podcast friare – både i val av gäster och format. För mig blev det som att en sista pusselbit föll på plats då jag blev tillfrågad av Pelle Porseryd och plattformen PodMe. Jag gillar att vara oberoende och genom detta sätt att göra podd – en premiumpodd som man prenumererar på – får jag chansen att jobba utan reklamavbrott.

Har du någon framtida drömgäst?

– Ja du... Det är väl Donald Trump i nuläget. Ända sedan jag bevakade valet i Washington och sen såg honom live på hans 100 dagar som president-firande så har jag varit förbryllad. Är han på riktigt eller bara ett spel? Jag lutar åt det förstnämnda så det vore kul att snacka.

Hur mår du idag?

– Efter ett tufft år av upp- och nedgångar med bland annat sjukdom i familjen och nära vänner som dött så känner jag mig stark. Det har varit bra att efter 10 år av daglig stress att leverera 13.04, få varva ner. Nu ska jag istället sikta in mig på torsdagar 13.04.

Fotnot: I en intervju med Topphälsa svarar Lotta Bromé på anklagelserna innan hon lämnade Sveriges Radio.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN