Här firar Anders Bagge 50 år med sabeldans: ”Bästa dagen i mitt liv”

1 av 12
NÖJE

Anders Bagge fyller 50 år på tisdagen.

Och han tjuvstartade firandet redan i helgen – med jättefest och sabeldans.

– Hade jag vetat att det var så roligt att fylla femtio hade jag gjort det mycket tidigare, säger han till Nöjesbladet.

Det är en trött, men upprymd Anders Bagge som svarar när Nöjesbladet når honom dagen efter den stora 50-årsfesten.

– Jag var uppe till halv fyra på morgonen, skrattar han.

Anders Bagge, som egentligen fyller 50 år på tisdag, firade redan i söndags med att bjuda in 130 gäster till villan på Ekerö. Från eftermiddag till kväll strömmade kalasfirarna in.

– Det var den finaste dagen i mitt liv. Det här minnet kommer finnas kvar starkt hos mig, säger Anders Bagge, och berättar att det blev en del glädjetårar under kvällen.

– Jag är dålig på att höra av mig och svara i telefon. Men känslan i går var så otroligt stark, så mycket glädje och vilka fina människor man samlat på sig genom alla år. Det var en ögonöppnare.

Idol-juryn på gästlistan

Under dagen bjöds det på musik och sång, italienska smårätter och kräftstjärtssallad. Festmaten lagade Bagge själv, som för dagen beställt hem en hel bil fylld med festliga råvaror.

Familj, släkt, vänner och kollegor var inbjudna på öppet hus. Anders Öfvergård, ex-frun Laila Bagge och ”Idol”-jurykollegan Nikki Amini var några som stod på gästlistan.

Bästa presenten från Alexander Kronlund

Bagge säger att de ”höll öppet” fram till åtta på kvällen. Men det blev ändå sent. Han och flickvännen Johanna Lind sjöng och spelade till sent in på natten, och framåt småtimmarna fick Bagge, som firade med vatten hela kvällen, ett ryck och började öppna alla presenter.

– Jag fick så mycket bra, det fanns en tanke med allt.

Presenten från Alexander Kronlund var en av de som stack ut – en pingismatch tillsammans med Kronlund där de ställs mot gamla pingisstjärnorna Mikael Appelgren och Jan-Ove Waldner.

– De kommer kanske tycka det är skittråkigt att spela mot två sopor, men skitsamma. Det kommer bli jättekul, skrattar Bagge, som är en pingisfantast sen unga år.

– Och vet du, plötsligt står det 16 polacker utanför och gör en dans med sablar. Det var jättekonstigt. Där gick jag och frugan under sablarna, säger han och skrattar.

Ska gifta sig med flickvännen

Någon femtioårsångest är det inte tal om.

– Jag är jätteglad för att leva. Och jag är väldigt glad att man faktiskt är frisk, och över min position i livet. Jag har upplevt extremt mycket som människa, jag har ju rest sen jag var 23 år, säger Anders Bagge.

Nu är du femtio år, vad ser du framemot kommande femtio år?

– Vilken härlig fråga! Jag har en dröm om att skriva en musikal, jag har sparat låtar genom åren, idéer, fragment till musik. Att skriva typ en ”Chess” är en dröm för mig.

Att skriva musik till en storfilm och starta ett hem för utsatta hundar står också högst på ”att göra”-listan.

– Men framförallt ser jag framemot att gifta mig med Johanna. Och sen ser jag framemot att bara få göra rätt för mig. Att vara en bra människa i samhället. Det är viktigt för mig att vara en schysst människa, jag är lik min pappa där, han var sån.

Molly & Dannys skönsång

Anders Bagge gratulerades för fullt på födelsedagen. Några som var riktigt tidiga ute med att skicka gratulationer var Molly Sandén och Danny Saucedo. Tillsammans stämde paret upp i en finstämd ”Ja må du leva”.
— Danny och Molly vilka stjärnor älskar er, säger Bagge.

Få glada, fascinerande, glittriga och spännande nöjesnyheter i ditt Facebookflöde - följ Nöjesbladet på Facebook

Anders Bagge, så blev han folkets favorit 00:52
ARTIKELN HANDLAR OM