Musikhjälpen

Molly Sandén lämnar Musikhjälpen: ”Det känns läskigt”

Av: 

Mathilde Albinsson

NÖJE

Omskakande.
Så beskriver Molly Sandén veckan i Musikhjälpens glasbur.
– Det känns konstigt att komma ut. Jag har inte hunnit landa i det här, säger hon till Nöjesbladet.

I sex dygn har programledartrion Molly Sandén, Farah Abadi och Kalle Zackari Wahlström suttit inlåsta i en glasbur på ”Kärlekens torg” i Umeå.

På söndagskvällen sprack bubblan. Programledarna fick komma ut – till nyheten att deras insats har bidragit till nytt Musikhjälpen-rekord. Över 74 miljoner kronor har svenska folket samlat in till årets tema: Barn är inte till salu.

– Det har varit omskakande, säger Molly Sandén när Nöjesbladet når henne på telefon.

Hon tystnar och funderar en liten stund.

– Och upplyftande.

– Jag var rädd i början, jag menar hur ska vi kunna diskutera det här temat utan att folk stänger av och byter kanal? Shit, det här är ju tungt! Första två, tre dagarna var jag rädd att vi kanske skulle bli första året som går bakåt i resultatet, men efter halva veckan såg man att engagemangen bara regnade in. Då fick jag hopp. Men att det skulle bli såhär mycket – det trodde jag inte!

”Det är för vidrigt”

Den största utmaningen har funnits just där – att nå fram till folk. Att få dem att lyssna. Men framförallt, att få dem att agera. Temat ”Barn är inte till salu” syftar till att uppmärksamma sexhandeln som drabbar barn. Det är tungt. Och det är mörkt.

– Jag ställde frågan hundra gånger till andra i buren, hur man känner för temat, men att svara på den frågan själv var inte lika lätt. Det är något som händer i kroppen när man nämner ordet barn och sex i samma mening. Det är för vidrigt för att vilja ta in 100 procent. Men under den här veckan har jag behövt öppna den dörren och få se det allra mörkaste med temat, men också hur det har berört människor. Att det har varit så jävla tungt har också synts. Varje gång vi har brutit ihop i buren eller det har varit ett jobbigt inslag, så har man också sett en effekt och genomslagskraft, säger Molly Sandén och fortsätter:

– Den känslan är så sjukt mäktig! Det starkaste i det här är ju att människor har blivit berörda – och engagerat sig!

Känns konstigt att lämna glasburen

Det har inte varit helt lätt att sitta instängd i en glasbur. Att uppleva Musikhjälpen i koncentrerad form – och att matas med starka intryck och tunga berättelser. Att inte kunna äta när man vill. Eller sova när man vill.

– Man har nog inte hanterat det här riktigt, eller hunnit analysera eller landa i något. Vi har suttit i sändning i ungefär 16 till 18 timmar om dygnet. Resten av tiden har man behövt kasta sig i säng och sova. Jag brände till och med några timmar på att skriva ett tal, som jag sedan ändå inte använde.

Det känns skönt att få komma ut, menar Molly Sandén. Samtidigt är det en märklig känsla, att möta friska luften, att få tillbaka vardagen och att försöka lämna den omskakande, men upplyftande, veckan bakom sig.

– Det känns konstigt att komma ut. Jag har inte hunnit landa i det här. Det känns lite läskigt att vara själv och sova själv på ett hotellrum. Jag undrar om jag kommer vakna mitt i natten och tro att jag ska upp och sända.

”Har varit livsavgörande för att orka med”

Hon fortsätter:

– Det är skönt också att när det har gått lite tid så kommer man bara minnas de bra grejerna och det absolut starkaste jag har fått uppleva är som sagt engagemanget och kärleken från svenska folket. Det var så mörkt där ett tag. Jag tappade hoppet om mänskligheten, men nu har jag byggt upp det och nu är det starkare än innan buren.

Hon ser fram emot att få komma tillbaka till vardagen, träffa familj och vänner och pojkvännen Danny Saucedo igen. Men hon är inte riktigt redo att lämna Musikhjälpen-gänget än.

– Nu ska jag ta ett glas vin. Det är allt som står på schemat. Och försöka umgås så mycket med de här fantastiska människorna som jobbat i det här teamet. Vissa har jag bara hört i örat, så jag vet inte ens hur de ser ut. Men de har varit livsavgörande för att man ska orka med. De har peppat och skickat kärlek. Så jag ska försöka vara kvar i bubblan och sen bara återvända sakta men säkert till verkligheten igen.

ANNONS

Ellos erbjuder upp till 30% rabatt på flera välkända varumärken

Extern länk från Ellos SE

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Danny Saucedo om dissen efter försöket

ÄMNEN I ARTIKELN

Musikhjälpen

Molly Sandén