Pernilla Wahlgren portas från Melodifestivalen – igen

Foto: Robin Lorentz-Allard
Pernilla Wahlgren.

avMathilde Albinsson

NÖJE

Benjamin Wahlgren stoppade familjen från Melodifestivalen 2017.

Inte heller nästa år får de sitta på läktarplats.

– Han vill inte ha mig i publiken, säger Pernilla Wahlgren i podcasten Wahlgren & Wistam.

Pernilla Wahlgren fick inte vara på plats i Malmö för att stötta sonen Benjamin, när han tävlade med ”Good lovin’” i Melodifestivalen 2017.

Benjamin Ingrosso ville helt enkelt inte att hennes närvaro skulle ta fokus från honom som artist.

– Jag tycker det är lite jobbigt när de är där och sen vill oftast pressen prata med dem och ha bilder ihop. Det finns så många bilder på oss tillsammans. Nu vill jag göra det här så ensam som möjligt. Jag vill göra den här grejen själv, har han tidigare förklarat för Nöjesbladet.

– Det blir väldigt mycket: ”vad säger din mamma”?

Tävlar i Karlstad

Benjamin är återigen aktuell i Melodifestivalen. Nästa år tävlar han med ”Dance you off” på Löfbergs arena i Karlstad. Och inte heller då kommer mamma Pernilla finnas på plats för att heja – på Benjamins uppmaning.

– Jag står på scen själv med min egen show den kvällen. Men det är lika bra, för han vill inte ha mig i publiken ändå. Han är ju sådan, säger Pernilla Wahlgren i sin podcast Wahlgren & Wistam.

Familjen var dock välkomna till finalen i Globen senast Benjamin tävlade. Och går han till final även nästa år är det fritt fram för Pernilla och resten av klanen Wahlgren att ta sig dit.

– Om han går till final tycker han att det är kul om man sitter där och hejar. Men annars inte, säger Pernilla Wahlgren i podcasten.

Familjen Wahlgren – nu och då 00:36
ARTIKELN HANDLAR OM