Här är deltagarna i ”Farmen” 2018

avMathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Mer lantlivsreality.
Farmen är tillbaka med en ny säsong – och fjorton färgstarka deltagare.
– Det var mycket tuffare än vad jag trodde, säger Paradise hotel-profilen Jean-Pierre Marques, en av de medverkande, till Nöjesbladet.

1 av 2 | Foto: LINUS HALLSENIUS
Wincent är nya Gutta i Farmen 2018.

Den elfte säsongen av ”Farmen” står för dörren.

Programmet leds återigen av Paolo Roberto. En skara starka personligheter samlas i Småland för att leva som man gjorde för hundra år sedan – och för att tävla mot varandra och om prissumman om 500 000 kronor.

– Jag kommer ju från Göteborg och har aldrig tagit hand om djur, så det var en utmaning och rolig upplevelse. Ett äventyr, säger deltagaren Jean-Pierre Marques, 31, som tidigare har medverkat i skandalsåpan ”Paradise hotel” och som idag försörjer sig som artist och säljare.

Den nya säsongen har redan skapat rubriker vid flera tillfällen.

– Det brann ju i ”Farmen”. Så mycket som det har hänt den här säsongen tror jag inte det har hänt någon gång tidigare. Det var en riktigt sjuk resa. Det kommer vara värt att bänka sig, kan jag säga, förklarar Jean-Pierre Marques.

I somras skakades inspelningarna av ”Farmen” av två bränder. I juli brann det på ”Farmen”-gården utanför Gnosjö i Småland. Och i augusti var det dags igen. Då brann ett 1700-talstorp utanför Vrigstad i Småland ner till grunden. I det eldhärjade huset befann sig deltagare i ”Torpet”, som är en webbversion av den populära realityserien.

Förutom två branddrama sätter även hunger, maktspel och hårt arbete deltagarna på prov.

– Det var mycket tuffare än vad jag trodde. Och sen tycker jag lite synd om mina förfäder efter det här. De hade inte samma förutsättningar som vi har, med en smartphone i handen och laptop i knäet, säger Jean-Pierre Marques och skrattar:

– Man lägger ju rätt mycket fokus på sociala medier idag eller att man ska kunna öppna kylskåpet och se att där finns mat, men nu var det bara till att lägga allt sådant åt sidan. Här var det en jordkällare. Det gav annat perspektiv på livet.

Nytt för i år är att Gutta, farmarnas mentor, har lämnat över sitt uppdrag till drängen Wincent på grund av en benoperation.

”Farmen” har premiär den 7 januari klockan 20.00 på TV4.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM