Stjärnan tillbaka på rehab - efter återfall

Amanda Bynes 2011.
Amanda Bynes 2011.

Före detta barnstjärnan Amanda Bynes, 32, har haft det tufft de senaste åren - men var på bättringsvägen.

Nu har hon fått ett återfall och behandlas för drogmissbruk och psykisk ohälsa, skriver TMZ.

Skådespelerskan Amanda Bynes har de senaste åren kämpat i motvind. Hon har bland annat lidit av depressioner och missbrukat droger.

I november i fjol var hon på omslaget av Paper magazine och i intervjun öppnade hon upp om sin psykiska ohälsa och att hon efter sin roll i ”She’s the man” (2006) haft en rad svåra depressioner.

Vidare i intervjun så skyller stjärnan på att mycket av problemen och galenskapen de senaste åren berott på hennes drogmissbruk. Men att hon vid tiden för intervjun varit nykter och drogfri i fyra år.

Enligt källor till TMZ så har Bynes efter det haft återfall och är sedan i januari inlagd på rehab. Pressen att åter synas i rampljuset i kombination med jakten på nya roller sägs ha blivit alldeles för stor för henne.

Bynes fick diagnosen biplär för flera år sedan och har varit in och ut på psyket det senaste decenniet. Under en av hennes värsta perioder satte stjärnan eld på en grannes garageuppfart och eldade nästan upp en hund.

Vid ett annat tillfälle greps hon för rattfylla efter att ha kört på en polisbil. Senare greps hon också för smitning, olovlig körning och narkotikainnehav.

Amanda Bynes inledde Hollywoodkarriären i Nickelodeon-serien ”All that”. Genombrottet kom i ”The Amanda show”, som följdes av ”What I like about you”.

Hon gjorde också flera filmroller, såsom den i hyllade ”Easy A” med Emma Stone och ”She’s the man” med Channing Tatum.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN