”Nu ska jag vila”

Av: Victor Johansson

Publicerad:
Uppdaterad:

Kikki Danielsson ser ett slut på musikkarriären

1 av 3 | Foto: Pernilla Wahlman
Kikki Danielsson har tagit en timeout från musiken. Nu lever hon ensam i Bollnäs med sin hund. Framträdandet i ”Så ska det låta” i kväll blir det första på flera månader.

Sveriges dansbandsdrottning abdikerar.

Efter vinterns inställda spelningar drömmer Kikki Danielsson om ett liv bortom musiken.

Om livet som pensionär.

– Jag har roat andra nu ska jag försöka roa mig själv, säger hon till Nöjesbladet.

När Kikki Danielsson ställer sig upp i kvällens ”Så ska det låta” och tar ton till ”Bra vibrationer” är det lätt att glömma. Lätt att glömma rattfyllorna och falukorvarna. Häcklandet och skrattandet.

Rösten är ren och oskyldig som den alltid varit.

– Vad hemligheten är? Jag vet inte, jag har inte tagit en ton på flera månader. Men jag har en djupare röst i dag. Jag kan inte sjunga lika högt som på 70-talet, men jag kan sjunga lägre. Det är mer vilsamt. Jag kan tycka min egen röst är riktigt bra, faktiskt, säger Kikki Danielsson.

Första framträdandet

”Så ska det låta” är hennes första offentliga framträdande på flera månader. Vintern har varit kantad av inställda spelningar.

– Det är reumatismen och halsproblem som jag har haft. Reumatismen sätter ned immunförsvaret. Det känns inte kul att behöva ställa in, man känner sig som en bov och vill bara gå och gräva ned sig. Det är så många med förväntningar som man sviker. Det är inte alls roligt.

Många av dina fans är kanske oroliga om alkoholen är anledningen till de inställda spelningarna.

– Jag pratar inte om alkoholen längre. Men det är lugnt, det beror inte på det.

Du dricker inte?

– Nej.

Kikki Danielsson har tagit en timeout från musiken. Hon lever ensam i Bollnäs med sin hund och sin katt. I kväll ska hon titta på ”Så ska det låta” med sin dotter som är på besök.

– Jag tar det ganska lugnt, jag ska vara ledig fram till maj och sedan försöka ha en ganska lugn sommar.

I juli ska jag vara helledig och ligga i min hammock med en bok. Men dyke r det upp ett knäckjobb, som jag kallar det, så tar jag det.

Hållit på i 39 år

Är du sjukskriven?

– Nej, men jag är ju gammal och har hållit på i 39 år. Jag har misshandlat min kropp eftersom jag har reumatism. Nu ska jag vila. Jag har roat andra nu ska jag försöka roa mig själv.

Närmar sig pensionen?

– Jag funderar på att pensionera mig. Det finns andra saker jag vill hinna med. Jag vill till exempel resa lite medan benen bär. Jag skulle vilja göra en avslutningsshow på Rondo eller Cirkus. Jag har en lång resa bakom mig med mycket att berätta.

Finns de några konkreta planer?

– Nej, men jag vill göra det medan jag fortfarande är alert. Det vore en fin avslutning.

Publicerad: