SVT fick nej

avJon Forsling

Försökte övertala Dolph i hemlighet: Han är upptagen

1 av 3 | Foto: Foto: STEFAN JERREVÅNG
Nästan 70 000 personer hade sent i går röstat på aftonbladet.se. En överväldigande majoritet – 71,8 procent – vill se mer av Dolph Lundgren i Melodifestivalen. Och SVT har försökt få actionhjälten att medverka på scen fler gånger – men fått nobben. Till vänster faksimil från gårdagens Nöjesbladet.

Svenska folket kräver mer Dolph Lundgren i rutan.

Därför har SVT i hemlighet försökt övertala Hollywoodstjärnan att ställa upp på lördag – men Dolph vägrar.

– Jag ställde frågan, säger Thomas Hall, SVT:s projektledare för Melodifestivalen.

Kärleken till Dolph Lundgren, 52, håller på att förvandlas till en folkrörelse.

Efter succén i Melodifestivalens första deltävling kräver nu tv-tittarna att actionhjälten fortsätter att leda programmet.

Från början var det tänkt att Dolph endast skulle leda två program direkt på plats: delfinal ett och finalen i Globen den 13 mars.

”Ett jättebra jobb”

Men tittarna vill ha mer – mycket mer.

I natt hade 69 302 personer deltagit i en omröstning på Aftonbladets hemsida. En överväldigande majoritet – 71, 8 procent – vill att SVT planerar om och gör plats för Dolph under resten av Melodifestivalturnén.

Nöjesbladet träffade i går SVT:s projektledare för Melodifestivalen, Thomas Hall, och räckte över ett hundratal hyllningar som våra läsare skickat till Dolph.

– Vi tar det här till oss. Jag ser det som ett bevis på att vår grundtanke fungerade. Dolph gjorde ett jättebra jobb, säger han.

Ändå är han inte med på lördag. Har ni inte en skyldighet att försöka få honom att tänka om?

– Jag ställde frågan i går (läs: i måndags) om det hade skett några förändringar i hans schema, och det hade det inte gjort. Jag har respekt för att man inte kan ställa in Hollywood-inspelningar hur som helst.

”Funkar inte”

Men han kommer ju att vara i Sverige på lördag?

– Det funkar inte att bara dyka upp på lördag. För att det ska bli bra måste han vara på plats senast torsdag morgon. Man improviserar inte fram ett sånt dansnummer som han gjorde senast.

Kommer ni att försöka övertala honom igen?

– Alltså ... det svar vi får är att han är upptagen.

Nöjesbladet har förgäves sökt Dolph Lundgrens manager Johan Pråmell för en kommentar.

ARTIKELN HANDLAR OM