Här får prinsen nog av pressen

Av: Johanna Hellsten, Mattias Sandberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Carl Philip till attack mot fotograferna på tävlingen i Göteborg

Här brister det för Carl Philip.

Mitt under en offentlig biltävling i Göteborg gick prinsen till attack mot fotograferna.

– Nu får det vara nog, sa han.

”lägg av!” Inför sitt andra lopp i Carrera cup i lördags blev Carl Philip märkbart irriterad på fotograferna som bevakade tävlingarna. Prinsens humör verkade inte vara det bästa på banan heller – han slutade på åttonde plats och närvarade inte vid prisutdelningen.
Foto: Foto: BOBBO LAUHAGE/KAMERAPRESS
”lägg av!” Inför sitt andra lopp i Carrera cup i lördags blev Carl Philip märkbart irriterad på fotograferna som bevakade tävlingarna. Prinsens humör verkade inte vara det bästa på banan heller – han slutade på åttonde plats och närvarade inte vid prisutdelningen.

I helgen var det dags för den andra upplagan av Göteborg city race. Tävlingarna hölls mitt i stan och Carl Philip, 31, var där för att ratta sin Porsche i Carrera cup.

Arrangemanget var en stor succé och hade långt över 10 000 besökare. Flera tidningar och tv-kanaler var där och bevakade. Kungen följde tävlingarna från soldäcket på en av Stena lines båtar, men prinsens nya flickvän, före detta dokusåpastjärnan Sofia Hellqvist, 25, syntes inte till.

”Nu får det vara nog”

I lördags eftermiddag fick Carl Philip nog av mediebevakningen. Inför sitt andra lopp blev han märkbart irriterad och gick fram mot några av fotograferna som var där för att rapportera från tävlingarna.

– Nu får det vara nog. Lägg av, sa prinsen innan han gick och satte sig i bilen.

På banan verkade prinsen inte heller trivas. Han slutade på åttonde plats i sin klass och närvarade inte under prisutdelningen tillsammans med de andra förarna.

Hovets informationssekreterare Ulrika Näsholm tonar ner händelsen:

– Jag var med prins Carl Philip i Göteborg och några av fotograferna följde prinsen väldigt nära hela dagen. Vid ett tillfälle inför ett heat kom de för nära och prinsen bad dem flytta sig bakåt, vilket de gjorde, säger hon.

Smög med kärleken

Aftonbladet avslöjade prinsens romans med Sofia Hellqvist i januari i år. Men en månad senare gick prinsen ut med att han var singel.

Därför kom Aftonbladets bilder från parets romantiska påsksemester i prinsens stuga i Sunne som något av en chock för den närmaste kretsen. Inte ens kungaparet kände till förhållandet.

Under våren fortsatte paret att smyga med sin relation. När Aftonbladet träffade Carl Philip på Karlskogas motorbana i april försökte han undvika alla frågor om Sofia.

– Oj, oj, oj, nu hör jag inte vad du säger, sa prinsen och slog händerna för öronen.

Sedan tystnade Carl Philip och gjorde det väldigt tydligt att han ville fortsätta hålla sin kärlek hemlig.

– Det där tänker jag inte prata om, sa han.

Publicerad: