Förlorade synen på konsert med AC/DC

Av: Martin Söderström

Publicerad:
Uppdaterad:

Stämmer konsertarrangör

En 32-årig man förlorade synen på ena ögat efter en olycka på en konsert med AC/DC. Mannen stämmer nu den australiensiska konsertarrangören.
Foto: HENRIC LINDSTEN.
En 32-årig man förlorade synen på ena ögat efter en olycka på en konsert med AC/DC. Mannen stämmer nu den australiensiska konsertarrangören.

AC/DC-beundraren förlorade synen – på en konsert med sitt favoritband.

Nu stämmer mannen konsertarrangören.

En 32-årig man skadades allvarligt under en konsert med AC/DC i Brisbane, Australien. Mannen, som är rullstolsburen, befann sig på en upphöjd plattform för handikappade inuti konsertarenan. Under konserten kom mannens assistent av misstag åt spaken på 32-åringens elektriska rullstol, varpå 32-åringen föll med ansiktet nedåt mot marken. Mannen föll illa och slog ögat mot ett metallrör och fick föras till sjukhuset Princess Alexandra, skriver tidningen South East Advertiser.

Metallröret skadade 32-åringen så illa att han förlorade synen på höger öga. Mannen stämmer nu konsertarrangören för bristande säkerhet.

– När jag föll över kanten hann jag tänka ”det här kommer att göra ont”. Området för handikappade var bara markerat med lite gul tejp, det fanns inga staket eller något sådant, säger han till tidningen.

En talesman för företaget Stadiums Queensland vägrar att kommentera stämningsansökan, men säger att ”säkerhet är hög prioritet” på bolagets arenor och att de själva genomför en undersökning för att reda ut hur olyckan kunde inträffa.

Publicerad: