Han är bästis med sina ex

NÖJE

Oldsberg om sina kvinnor: Det är inte alltid lätt att leva med mig

Foto: Håller hårt i sina kära Programledaren Ingvar Oldsberg är inte den som säger upp vänskap. Han umgås fortfarande med alla sina före detta kvinnor. "Har man en gång tyckt om en människa finns det ingen logisk förklaring till varför man pltsligt skulle göra precis tvärtom", säger han.

GÖTEBORG. Han pratar med sina ex – varje dag.

Reser snart till Australien med en före detta kärlek.

Och tillägnar en sång i radio till sina gamla flickvänner.

Ingvar Oldsberg, 62, vet hur man håller relationerna på spåret.

De faller för göteborgaren.

Och då pratar vi inte om de två miljoner ”På spåret”-tittarna.

Utan om kvinnorna i Ingvar Oldsbergs liv.

Håller kvar

Relationer som han fortfarande vårdar ömt. Under sitt ”Sommar”-program inledde tv-profilen med att spela Julio Iglesias låt ”To all the girls I’ve loved before”. Tillägnad till exen i hans liv som han har kontakt med konstant – vissa i princip dagligen.

Är du och dina ex verkligen så lyckliga?

– Ja. Har man en gång tyckt om en människa finns det ingen logisk förklaring till varför man plötsligt skulle göra precis tvärtom, säger han.

Och han lyckas bra med sin livsfilosofi.

När vi träffas på en restaurang i Göteborg sitter Ingvars tidigare fästmö, Pauline Wood, 42, kvar uppe i hans lägenhet och jobbar.

Och för en vecka sedan tillbringade första frun, Laila Oldsberg, 61, en helg på Baldersnäs tillsammans med honom, då hon hade en konstutställning.

Tvistade i domstol

Och den andra exfrun, Monica Oldsberg, 59, pratade han med på telefon så sent som i förra veckan.

Och ja, så var det ju forna sambon Gunilla Jenhed, 43. Där har inte ens en rättstvist tagit död på vänskapen. I oktober 1999 krävde hon tre miljoner av programledaren.

Tvisten kring ett gemensamt bolag löstes i domstol. I avtalet ingår att båda parterna har yppandeförbud gällande uppgörelsen.

– Det var nog lite sånt där tjafs. Hus, bilar, pengar och tillgångar är ju världsligt, säger han och rycker på axlarna.

Henne åker alltså Ingvar Oldsberg snart till Australien med.

De ska hälsa på gemensamma dottern Viktoria, 18, över jul och nyår.

– Jag tror att det är bra för Vickan att se att vi kan umgås, säger han.

Varför tar dina förhållanden slut?

– Det är mitt fel. Jag är en tillfällighetsmänniska, generös men otålig. Jag låter ögonblicket styra och det är inte alltid lätt att leva med en sån person. Halv sju kommer jag på att det är jättekul att titta när Frölunda spelar – klockan nitton.

Är du kär nu?

– Ha ha. Nej. Men det kanske ändrar sig i morgon, säger Oldsberg..

Därför är Oldsberg ett drömex

Laila Oldsberg, 61.

Gifta. Tillsammans 1965 till 1980. Mamma till Staffan och Karolina.

– För mig är han numera en bror. Vi kan tjafsa, tjata och samtidigt vända oss till varandra när vi behöver det.

– Han är ju inte världens lättaste att leva ihop med, utan det är lättare att ha honom lite vid sidan om. Han är otroligt generös och bjöd med mina föräldrar på en treveckorsresa till USA – tio år efter att vi skilde oss.

Monica Oldsberg, 59.

Gifta. Tillsammans 1980 till 1985.

– Man har aldrig tråkigt med Ingvar. Han är inte lätt att leva med, men det var inte svårt att fortsätta vara vänner. När man är överens om att man inte kan leva tillsammans så är det ju inga problem.

Gunilla Jenhed, 43.

Sambo mellan 1985 och 1998. Mamma till Viktoria.

– Ingvar skulle kunna leva med alla sina före detta i en och samma familj. Han tycker att alla ska vara kompisar. Men vi har roligt när vi träffas och han är ju trots allt pappa till mitt barn.

Pauline Wood, 42.

Sambo mellan 2000 och 2004.

– Det är svårt att vara ovän med Ingvar. Jag tror att alla skulle kunna bibehålla en vänskap efter ett uppbrott om man bara kan lägga undan sina barnsliga sidor. Ingvar lever väldigt mycket i nuet, och jag tror att det är synonymt för alla kvinnor som levt med honom.

ARTIKELN HANDLAR OM