Bilderna som kan fälla Fröken Sverige

Panos: Utvik och topless är inte okej

Det är knappt tre dagar sedan Isabel Lestapier Winqvist fick titeln Fröken Sverige 2007.

Nu kan det redan vara över – för ett gammalt utvik.

– Hon har undanhållit det, säger Panos Papadopoulos, tävlingsansvarig.

Korad till Fröken Sverige 2007 i lördags.

Men det årgamla utviket kan nu medföra att 20-åriga Isabel Lestapier Winqvist fråntas sin titel. Det bekräftar baddräktskungen Panos Papadopoulos för aftonbladet.se

– Jag tycker det är tråkigt och jobbigt. Vi ska titta på bilderna under dagen, men det känns inte riktigt bra, säger han.

Under onsdagen ska Fröken Sverige-arrangörerna ha ett möte med Isabel. Därefter bestämmer de sig för om hon kommer att få behålla sin titel eller inte.

– Vi ska granska vad som har hänt, varför hon inte informerat oss och om det finns något annat som vi inte vet om, säger Panos Papadopoulos.

”Mycket liv för ingenting”

Isabel Lestapier Winqvist tycker själv att det vore orättvist ifall hon skulle diskas.

– Det skulle kännas konstigt, det är ju bara en bikinibild. Så kan man se mig på stranden också. Det har varit mycket liv för ingenting, säger hon.

Panos Papadopoulos tog över den hårt kritiserade tävlingen Fröken Sverige 2004.

Sedan dess har baddräktsmomentet tagits bort och fokus ska nu ligga på personlighet och intelligens, något som också stod i den motivering som juryn i lördags lämnade ifrån sig.

Lättklätt inte okej

Men lättklädda bilder är inte okej, enligt Panos.

Redan under tidiga skeden i tävlingen har tjejer plockats bort på grund av bilder som tävlingen Fröken Sverige inte vill bli förknippade med.

– Vi kan inte förbjuda tjejer att ha bikini på sig, men topless och utvik funkar inte. Det är inte den typen av tjejer som vi vill se som Fröken Sverige. Jag vill inte särskilja på olika tidningar, men FHM är ju en herrtidning.

Och det har betydelse?

– Ja, lite betydelse har det.

Isabel Lestapier Winqvist har förståelse för att Fröken Sverige inte vill förknippas med en herrtidning som FMH med tanke på sin nya profil, men tycker inte att hennes utvik hindrar henne från att bli en bra Fröken Sverige.

– Jag skulle inte ställa upp på bikinibilder i en herrtidning i dag. Men jag tycker inte att det gör mig till en dålig förebild att jag gjorde det då. Ingen förebild kan vara perfekt, säger hon.

Här är årets Fröken Sverige

Elin Bohman, Erik Laquist

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN