Lundin akut till sjukhus

NÖJE

Satte lökbit i halsen: Jag är fortfarande rätt öm

1 av 2 | Foto: - som ett plektrum Anders Lundin kallades tillbaka till sjukhuset efter att läkarna upptäckt nåt märkligt på röntgenbilderna. ”Jag vaknade till någon gång i eftermiddags och blev förevisad en lökbit, stor som ett plektrum som suttit inkilad i matstrupen”, säger han.

Söndagsmiddagen förvandlades till en mardröm.

Anders Lundin, 48, tvingades uppsöka sjukhus efter att en stor lökbit fastnat i strupen.

– Jag är fortfarande rätt öm, säger han.

Anders Lundin, 48, åt lite skräpmat under söndagskvällen när lugnet plötsligt förbyttes i kaos.

Den populära programledaren för SVT:s ”Allsång på Skansen” kände hur en stor bit mat fastnade i halsen.

– Det högg till direkt i halsen. Jag har haft liknande problem förut, men för det mesta släpper det efter ett tag, säger han i ett pressmeddelande.

Sövd och undersökt

Så var dock inte fallet den här gången, och under natten till i går fick Anders Lundin åka akut till sjukhus. Klockan ett på natten röntgades programledaren. Sedan skickades han hem, bara för att kallas tillbaka ett par timmar senare.

– De hade upptäckt någon liten konstighet på bilderna som de ville undersöka. Så nu har jag varit inne, blivit sövd och undersökt. Jag vaknade till någon gång i eftermiddags och blev förevisad en lökbit, stor som ett plektrum som suttit inkilad i matstrupen.

”Vill inte prata”

När Aftonbladet träffar Anders Lundin då han återvänder till hemmet från sjukhuset märks det att rösten tagit skada av incidenten.

– Jag vill inte prata, säger han med en raspig stämma.

Fast trots att smärtan fortfarande gör sig påmind är kvällens allsång inte i fara.

– Med lite sömn så skall det nog gå vägen. Och jag är säker på att jag är bra i morgon. Bara jag får vila lite och hålla käften ett tag. Tydligen är mitt svalg trångt på ett ställe men det skall fixas till i höst. Så det skall inte bli någon vana det här.

Sofia Benholm, Carina Bergfeldt, Jon Forsling