Minnelli kollapsade under showen

NÖJE

Flögs till USA för vård under torsdagen

Foto: Liza Minnelli har tagit flyget tillbaka till New York efter kollapsen i Scandinavium.

Liza Minnellis konsert i Scandinavium i Göteborg i går kväll fick ett dramatiskt slut.

Den amerikanska stjärnan kollapsade och avbröt showen.

Enligt Zlatko Nedanovski på Svensk Nöjesutveckling tog sångerskan på torsdagsförmiddagen flyget från Göteborg till New York för vidare vård, skriver GP:s nätupplaga.

Minnelli ska ha känt sig yr inför spelningen, men ändå tagit beslutet att genomföra showen.

Under uppträdandet tappade hon mikrofonen och det såg ut som om hon ramlade av scenen. Personer ur publiken beskriver för GP att julshowen, med Minnelli, Jan Malmsjö, Carola och Michael Nyqvist, var en ”katastrof”.

– Först var det tyst, sen började orkestern spela New York New York, det måste ha varit meningen att Liza skulle ha sjungit den, men det gjorde hon inte. Hon kom inte tillbaka mer. I stället kom Carola och Jan Malmsjö in och sjöng Stilla natt, sen var det slut, säger en besökare till gp.se.

Drabbats av stroke

Flera personer ur publiken ville i går ha pengarna tillbaka för den abrupt avslutade julshowen. Det är dock inte klart om biljettpengarna kommer återbetalas. Biljetterna kostade mellan 600 och 1200 kronor.

61-åriga Minnelli har haft sviktande hälsa på slutet efter en höftoperation. Hon har tidigare även drabbats av en stroke.

– Hon går på smärtstillande i och med höftoperationen. Jag vet inget om hennes hälsotillstånd just nu eller varför det inträffade, men hade det inte varit allvarligt hade hon ju inte åkt tillbaka till USA så snabbt, säger Zlatko Nedanovski.

Det är första gången stjärnan kollapsat mitt under en show, enligt stjärnans manager Gery Labriola.

Orsaken till kollapsen är oklar.