Frej Larsson åtalas för hot mot tjänsteman

Anklagas för att ha hotat en polis i en av sina låtar

avTorbjörn Ek

NÖJE

Frej Larsson åtalas för hot mot tjänsteman misstänkt för att ha hotat en polis i en av sina låtar.

På Instagram har artisten lagt upp en bild av underrättelsen om åtalet.

”Till hösten kommer en rättegång att hållas, jag står åtalad för att ha hotat en guldfisk – i tjänst” skriver han.

I februari polisanmäldes provokatören och artisten Frej Larsson , 34, för hot mot tjänsteman.

Han anklagas för att ha hotat en polis, dels genom texten till låten ”Då ska hon skjutas” och dels genom ett Instagram-inlägg där han gett en guldfisk samma namn som polisen. I inlägget skriver han att fisken ”ska filéas på valborg”.

Polisen, som också namnges i låttexten, ska ha varit med under ett tillslag mot en klubb som Frej Larsson arrangerat på Södra teatern i Stockholm där flera personer omhändertogs misstänkta för drogbrott, skriver SVT.

Foto: Robin Lorentz-Allard / AFTONBLADET / 85602
Frej Larsson.

Hotet ska ha varit hämnd för tillslag

Enligt stämningsansökan, som Nöjesbladet tagit del av, ska brottet som Frej Larsson åtalas för vara en hämnd för insatsen vid det tillslaget.

I åklagarmyndighetens stämningsansökan står det att det påstådda brottet ska ha begåtts med uppsåt och polisen yrkar på skadestånd på 5000 kronor.

”Frej Larsson har skrivit en musiklåt med tillhörande text och sett till att musiklåten lagts upp på Spotify. Texten innefattar hot om brottslig gärning på ett sätt som hos NN (polisens namn) varit ägnat att framkalla allvarlig fruktan för dennes personliga säkerhet”, står det i stämningsansökan.

På Instagram har Frej Larsson lagt upp en bild av stämningsansökan och skriver: ”Till hösten kommer en rättegång att hållas, jag står åtalad för att ha hotat en guldfisk - i tjänst.”

Advokaten: ”Märkligt att det väcks åtal”

Nöjesbladet har varit i kontakt med Frej Larssons advokat Viktor Banke som uttrycker förvåning över att åklagaren lämnat in en stämningsansökan.

– Det jag kan säga är att vår tidigare inställning kvarstår. Vi tycker att det är lite märkligt att det över huvud taget anses vara en polisiär fråga och ännu mer märkligt att det väcks åtal.

Har du pratat med Frej om det här?

– Ja, det har jag, men vad vi säger till varandra håller jag för mig själv.

I förhör har Frej Larsson nekat till brott, enligt åklagarmyndighetens stämningsansökan.

Dagens nöjesrubriker 1 augusti 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM