Janne ”Loffe” Carlssons änka om livet efter dödsfallet

För exakt ett år sedan gick Janne ”Loffe” Carlsson bort i sviterna av cancer.

Nu berättar änkan Gurianne Sandven om sorgen och saknaden – och livet efter begravningen.

– Sorgen har lagt sig något, men det var otroligt svårt, otroligt svårt i början, säger hon.

I dag, fredag, är det exakt ett år sedan den älskade skådespelaren Janne ”Loffe” Carlsson gick bort vid en ålder av 80 år. Han lämnade efter sig sin sambo sedan 26 år, Gurianne Sandven, 58.

– Kvällen innan badade vi bastu och simmade i bassängen, åt kräftor och tittade på solnedgången och hade det jättefint, förklarade Gurianne då för Nöjesbladet.

Saknaden och tomheten är förstås fortfarande stor och i natt skrev hon ett gripande inlägg på Facebook där det bland annat stod:

”2.28 natten till 31 augusti 2017 tog du ditt sista andetag, du somnade så fridfullt in i närvaro av dina barn, Markus och mig. Jag höll dig i handen, du såg faktiskt lycklig ut, som om du hade ett leende på dina läppar! Jag förmodar att du redan hade flugit i väg till ditt universum, som du pratade så mycket om, hoppas du har det bra där, jag kan inte tänka mig annat”.

”Kunde inte sova i natt”

När Nöjesbladet når Gurianne är hon sorgsen men samlad.

– Jag kunde inte sova i natt så jag skrev ett långt inlägg på Facebook om mina känslor. Jag visste ju att den här dagen skulle komma så det var lika bra att den startade, säger Gurianne som i skrivande stund strax ska slå ut på en golftävling där Loffe ska hyllas.

– Vi har en tävling i tävlingen där intäkterna går till cancerforskningen och vi ska arrangera en minnesgolf till Loffes minne i Spanien i mars.

Ett år har som sagt gått sedan tv-legenden gick bort i levercancer.

– Sorgen har lagt sig något, men det var otroligt svårt, otroligt svårt i början. Jag har hela tiden sagt att han är ute på turné och kommer hem, men nu har jag insett att han inte gör det. Men jag har också kommit fram till att livet går vidare, säger Gurianne.

Under året som gått har hon också tvingats sälja hennes och Loffes älskade hus. Det gick inte att behålla så nu har hon flyttat in i ett nytt mindre.

– Jag börjar trivas där, det är jag och hunden och jag träffar vänner, men jag och Janne var så tajta. Vi gjorde allting tillsammans.

På frågan om hon möjligtvis träffat någon ny man så skakar hon bara på huvudet.

– Jag har inte träffat någon ny, vet inte riktigt hur det skulle gå till. Men det löser sig kanske så småningom. Man måste ju vara mottaglig och jag är inte det.

Loffe efterlämnade även tre barn.

Publisert:

LÄS VIDARE