Mode

Fredagsintervjun: Suzi Weiss-Fischmann

Av: 

Linnéa Sjölund

NÖJE

För mer än 30 år sedan skapade hon världens mest populära nagellacksmärke O.P.I och i höst lanseras äntligen en kollektion helt tillägnad norden. När Suzi Weiss-Fischmann var på besök i Stockholm för att presentera ”Nordic collection” passade vi på att ta ett snack med henne.

Vem är du?

– Jag är en arbetande kvinna som har haft en väldig tur att få jobba med det jag älskar. Jag går till jobbet varje dag och älskar varenda stund. Jag är även mamma och har två underbara barn med min man. Jag är en väldigt passionerad person och jag tror att jag hade gett allt oavsett vad jag hade valt att göra här i livet. Att jag nu får göra det jag verkligen vill, och det är att arbeta med färg, gör att jag ser mig själv som en väldigt tursam kvinna.

I O.P.Is kommande höstkollektion är inspirationen norden, varför då?

– Jag tycker att modet för hösten är väldigt omväxlande. Vi se olika typer av texturer kombineras och på samma sätt tycker jag att man kan se på norden. De ligger så tätt bredvid varandra men är ändå så olika. Man kan resa från ett land till ett annat och det är som en helt annan värld. Det är som om varenda land i norden har sin egen personlighet och det tycker jag passar in perfekt på hur jag ser på mode och hur färger, tyger och texturer kan kombineras.

Alla lack från er har alltid väldigt spännande namn, hur kommer ni på dem?

– Vi är sex stycken hos oss som arbetar fram namnen efter att jag har tagit fram färgerna. Vi sitter i ett rum tillsammans och vi är nog alla lite smått galna (skratt). Vi har kul och tittar på viktiga städer och vad som är viktigt för det landet, maten eller kulturen och försöker anspela på det. För norden-kollektionen ville vi vara säkra på att vi verkligen fick med alla länderna på ett rättvist sätt.

Av alla färger du skapat genom åren, vilket lack är din favorit?

– Det finns två svar på den frågan. Min ena favorit är den som drar in mest pengar (skratt) vilket är ”I'm not really a waitress” och ”Lincoln Park after dark” var en färg som verkligen revolutionerade nagellacken. Med den färgen tog jag en färg förknippad med goth och gjorde den ”mainstream”. Den tillät kvinnor att bära vilken färg som helst till vilken nagelform som helst.

Händer det någonsin att du inte har nagellack på dig?

– Nej, inte bland folk!

Vad händer i ditt liv just nu?

– Min son kommer att börja på college nästa år och då blir jag och min man ensamma kvar i huset i Los Angeles. Då måste vi helt plötsligt prata om någonting annat än barnen (skratt). Min dotter studerar vid USC så hon bor nära oss men min son vill studera på östkusten vilket känns jobbigt eftersom han är minstingen. Jag börjar fundera på att göra annat också, att skriva en bok till exempel. Jag tror att jag har en intressant historia att berätta. Jag vill även jobba med att stärka kvinnors självkänsla och stärka kvinnors rättigheter. Jag har gjort mycket genom mina färger men jag vill göra mer.

ANNONS EXTERN LÄNK

3 för 2 på damtrosor hos Lindex! Få den billigaste på köpet. Rabatten dras av i kassan. Handla här

Lindex

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Mode