Här blir Alex Schulman ”ihjälslagen” av pedofiler

NÖJE

Se sketchen ur podcastduons kommande scenshow

”Författaren och journalisten Alex Schulman har avlidit 38 år gammal.”

De orden kommer ur nyhetsankaret Rikard Palms mun – i en sketch till Alex Schulmans och Sigge Eklunds kommande scenshow.

– Det är ju starkt, säger Alex Schulman.

Det finns miljontals sätt att dö på.

Men att bli ihjälslagen av tio pedofiler medan man skyddar en förskola måste vara ett av de mer makabra.

Så drömmer Alex Schulman om att dö – i kommande scenshowen ”Meningen med livet”, som han gör tillsammans med podcastkollegan Sigge Eklund.

SVT-ankaret ger dödsbeskedet

Nöjesbladet träffar duon när de spelar in ett fejkat nyhetsinslag till showen.

– Det är roligt om det är förskolan ”Myran”, om det går att få in det, säger Sigge Eklund till de medverkande inför den andra tagningen i tv-studion.

Det är gamla ”Rapport”-ankaret Rikard Palm – känd och älskad för sina många tabbar – som har blivit inringd för att meddela Alex Schulmans död från nyhetsstudion. Även Jan Guillou är på plats i ”sändningen” och berättar om sina minnen av Schulman.

”Fick en klump i magen”

Efter ett tiotal tagningar är alla inblandade till freds. Alex Schulman ser nöjd ut efter att ha hört om sin egen död i en halvtimme.

– Det är ju starkt. Jag tyckte ändå det var trovärdigt. Fick en klump i magen när Rikard Palm, min gamla Rapport-idol, förkunnade min egen död för en förkrossad Jan Guillou. Det var härligt, säger han.

Det var självklart för honom att ha Rikard Palm framför kameran.

– Jag har alltid sett honom som nyhetsankarnas ankare på något sätt.

Rikard Palm tackade ja utan att fundera.

– Jag tycker om sånt här, att man liksom får spela lite apa. Hade jag inte blivit journalist så hade jag nog blivit skådis tror jag, säger han.

”Ett klickmonster”

– Men jag var ju ringrostig, jag har inte stått i en studio – eller suttit, jag satt alltid, jag orkar inte stå – på fem år.

I sketchen har Alex Schulman tre fantasier om hur han dör. Den mest makabra är när han dör medan han skyddar en förskola som angrips av tio nakna pedofiler.

– ”Här blir Alex Schulman ihjälslagen av tio pedofiler”, det är en rolig rubrik, säger Alex Schulman.

– Ett klickmonster, säger Sigge Eklund.

ARTIKELN HANDLAR OM

Scen