Måns Zelmerlöw går i terapi för sin otrohet

Publicerad 2014-07-08

”Jag har ju varit otrogen flera gånger”

Måns Zelmerlöw går i terapi för sin otrohet.

I podcasten ”Värvet” berättar han om sin syn på sex och kärlek.

– Jag ser ju på sex som någonting, och att älska som någonting helt annat. Så sex behöver inte betyda någonting alls, säger han.

I Kristoffer Triumfs podcast ”Värvet” berättar Måns Zelmerlöw, 28, att han i våras sökte terapi.

Programledaren och artisten säger att han har varit otrogen flera gånger och att han har svårt att vara nöjd med det han har.

Något som har varit svårt att kombinera med ett förhållande.

– Det är något jag har blivit mycket bättre på. Men jag har ju varit otrogen flera gånger. Då ska man inte vara i ett förhållande, säger han.

Måns Zelmerlöw har flera gånger funderat på om lösning är öppna förhållanden. Problemet är bara att han inte skulle klara av att veta om att hans partner också träffar andra.

– Det är väl en tanke som har slagit mig flera gånger också. Jag ser ju på sex som någonting, och att älska som någonting helt annat. Så sex behöver inte betyda någonting alls. Jag funderar på om det skulle vara det optimala. Men samtidigt har jag svårt att se att ha en flickvän som ligger runt och kommer hem och berättar det, det är inte heller kul, säger han i podcasten.

”Började under våren”

Zelmerlöw beskriver att det i stunden känts jättekul, men dagen efter har skamkänslorna sköljt över honom. Han förklarar sitt beteende med att det kan bero på hans behov av bekräftelse.

Det är anledningen till att han, efter flera års funderande, nyligen började gå i terapi.

– Jag började under våren. Vi sitter mest och pratar om frågor som kommer upp i mitt huvud. Att få bukt med mitt bekräftelsebehov och få bukt med att jag är en ja-sägare.

Måns Zelmerlöw har nu bestämt sig för att vara singel och ”leka av sig” innan han ger sig in i nästa relation.

Lära sig vara ensam

I Nöjesbladets podcast Af Trus berättade Måns Zelmerlöw att relationerna har avlöst varandra, eftersom att han gillar att komma hem till någon.

Han har under hela sitt liv behövt arbeta med att lära sig vara själv.

– Det har jag behövt jobba med hela livet. När jag är ensam börjar jag analysera, vilket jag inte gör så mycket i min vardag, och det är det jag är rädd för ska hända, säger han.

I våras tog det slut mellan Måns Zelmerlöw och Azra ­Osmancevic. Ett ämne som fortfarande är för nytt för att prata om.

– Det du, det är inte preskriberat ännu ... men nej, nu jag sätter stopp. Vi är fortfarande skitbra ­polare, vi har Messi (en hund red. anm.) ihop, vi var senast och röntgade honom tillsammans. Men det är slut, och så kan det vara.

Följ Nöjesbladet på Facebook - få senaste nöjesnyheterna först och bli helt otroligt allmänbildad på kuppen

ANNONS

Följ ämnen i artikeln