Lämnade ”Biggest loser” – nu startar han eget läger

NÖJE

Tränaren Mårten Nylén: Vi tävlar inte i vikt

1 av 5 | Foto: Träningsprofilen Mårten Nylén.

Efter fyra säsonger med ”Biggest loser” hoppade han av.

Nu startar Mårten Nylén ett eget läger, utan tv-kameror.

– Den största skillnaden är att man inte tävlar i viktnedgång.

Han är känd som succétränaren från ”Biggest loser” och är personlig tränare till kändisar som Petter och Joel Kinnaman.

Nu tar Mårten Nylén, 39, steget till att starta ett eget bootcamp för folk som vill gå ner i vikt. På lägret ”I am ready” kan vem som helst delta, utan att känna press från tävlingsmoment som i ”Biggest loser”.

– Jag får otroligt mycket frågor om viktnedgång och från folk som vill ha hjälp. Det är inte svårt att dra ner någon i vikt, det svåra är att förändra här inne, säger Mårten och pekar mot huvudet.

Femte säsongen av ”Biggest loser” ångar på utan Mårten Nylén, som i stället har gått över till rollen som expertkommentator i ”Ninja warrior” på Kanal 5.

Tror inte på dieter

Han berättar att det nya viktnedgångslägret kommer att vara öppet för alla som vill. Det ska inte att handla om att droppa ett visst antal kilon.

– Jag vill sätta fokus på rätt saker, att man ska må bra inifrån och ut. Del­tagarna kommer att bo på gården under en period, men vi har inte bestämt hur länge. I ”Biggest loser” kan man vara med flera månader, men vi kommer att försöka få det att funka med folks vanliga liv.

Kommer deltagarna att följa någon speciell diet?

– Jag tror inte på att dieta, jag tror minst lika mycket på sunt förnuft. Men jag kommer inte att döma någon som vill äta enligt en speciell diet.

Mårten Nylén har barndomsvännen Bingo Rimér att tacka för sin karriär, eller åtminstone fröet till den. Det var vännen som övertalade honom att satsa på träningen på heltid.

Varit stuntman

– Jag blev positivt pushad av mina föräldrar under uppväxten och har testat alla idrotter som finns. Jag jobbade några år som stuntman, men efter att Bingo hade sagt att jag borde hålla på med träning på heltid så satsade jag allt på det jag brinner för.

Skulle du kunna tänka dig att jobba med ”Biggest loser” igen?

– Jag lämnar det osagt. Det fanns vissa saker jag ville göra när jag lämnade programmet och det här är en av dem.

ARTIKELN HANDLAR OM