Persbrandt går till Stadsteatern

NÖJE

Vill göra "I väntan på Godot" tillsammans med Leif Andrée.

Kollegorna rasade när Mikael Persbrandt hoppade av Dramaten.

Nu är skådespelaren på väg till Stockholms stadsteater, uppger Dagens Nyheter.

Foto: Mikael Persbrandt.

Mikael Persbrandt förhandlar om en ny teaterroll på Stockholms stadsteater. Han vill göra "I väntan på Godot" tillsammans med Leif Andrée, skriver Dagens Nyheter.

Leif Andrée och Mikael Persbrandt lärde känna varandra redan 1990 och är i dag goda vänner. Andrée bekräftar att de nu kan komma att spela tillsammans igen.

"Det blir trevligt"

– Det är två goda vänner, två festprissar som ska göra det tillsammans, Det blir trevligt, säger Andrée till DN.

Senaste gången skådespelarna jobbade ihop på teaterscenen var i Bernard-Marie Koltès "Roberto Zucco" 1994. Samarbetet gav mersmak och de har många gånger pratat om att göra något tillsammans igen.

Vill inte bekräfta

– Vi gillar varandra och Micke är en fantastiskt duktig skådespelare. Det kan bli något som det kan slå gnistor om. Vi känner varandra så väl att det inte finns någon transportsträcka, det är bara att gå in och köra, säger Leif Andrée till DN.

Benny Fredriksson, chef på Stockholms stadsteater, vill inte bekräfta uppgifterna om Persbrandt. Han medger att teatern har planer på att sätta upp "I väntan på Godot", men framhåller bestämt att ensemblen inte är spikad.

– Det finns inget beslutat om att Micke Persbrandt ska vara med, eller någon annan skådespelare för den delen, säger Benny Fredriksson till DN.

I oktober lämnade Mikael Persbrandt sin roll i Elverkets uppsättning av "Måsen", vilket fick flera kollegor att gå i taket. Persbrandts anledning till avhoppet var att han skulle medverka i en filminspelning i Tyskland.