True Blood: Galet men aldrig tråkigt

Foto: ”True blood” – nu med extra allt.
NÖJE

True blood

Säsong 6, del 1-2

Amerikanskt övernaturligt drama från 2013 av Alan Ball, med bl a Anna Paquin, Alexander Skarsgård, Stephen Moyer, Ryan Kwanten och Rutina Wesley.

När den sjätte säsongen av Alan Balls heta rövarhistoria om vampyrer, varulvar, feer och annat löst folk i Bon Temps, Louisiana, drar i gång, är det med plattan i mattan.

Delstatens högerskruvade guvernör Truman Burell (Arliss Howard) hetsar människorna mot vampyrerna, och vill inskränka blodsugarnas rättigheter. Sookie (Anna Paquin) och Jason (Ryan Kwanten) står inför en annalkande konfrontation med den mystiske vampyren Warlow, som mördade deras föräldrar. Och Bill (Stephen Moyer) har återuppstått ur en blodpöl som ”Billith” med nya, oanade krafter.

”True blood” är fortfarande en sexig, vild och underhållande resa, med en uppsjö av sköna rollfigurer, fyndiga samhällskommenterande allegorier och svart humor.

Och nu ger sig även den karismatiske kultskådisen Rutger Hauer in i galenskaperna (och hans entré är onekligen rätt genial).

Men sex säsonger in i denna allt spretigare gotiska såpa, händer det hur mycket som helst – överallt och hela tiden. Fokuset har spårat ur, och de en gång så vassa gaddarna har blivit trubbigare.

Man har visserligen aldrig tråkigt med ”True blood”.

Men för mycket av det goda kan faktiskt bli för mycket.

Säsongspremiär på måndag 20.00