De tar sig till schlagerfinalen

avTorbjörn Ek

1 av 4
Hårt pressad David Lindgren slog igenom med dunder och brak i förra årets melodifestival. Han inser att ett hårt pressat schema efteråt satte spår. ”Jag har inte hunnit vara hemma så mycket som jag hade velat”, säger han.

KARLSKRONA. David Lindgren och YOHIO tar sig till final imorgon.

Men kritikerfavoriten Anna Järvinen kommer sist, enligt en undersökning.

Nöjesbladet har exklusivt fått ta del av undersökning som Svenska Spel har låtit undersökningsföretaget Norstat plocka fram.

Genom intervjuer med 204 personer i ett riksrepresentativt urval av Sveriges befolkning har man plockat fram statistik över veckans deltävling.

Järvinen inte favorit

Samtliga deltagare i undersökningen har tittat på de förhandsklipp som SVT lagt upp på nätet från veckans repetitioner och sen fått svara på frågan vilket bidrag man tycker är bäst. David Lindgren är favorit medan YOHIO är klar tvåa, det trots att förhandsklippet med YOHIO på grund av tekniska problem inte kunde visas under delar av svarstiden.

Anna Järvinen har hyllats av Nöjesbladets Markus Larsson och flera andra recensenter, men hon är ingen favorit bland dem som deltagit i Svenska Spels och Norstats undersökning. På frågan vilken bidrag som kommer sist på lördag fick Anna Järvinen flest röster.

ARTIKELN HANDLAR OM