”Farmen”-Paul Melén toksågar dokusåpor

avMartin Gustafsson

”Jag tycker det är intellektuellt stendött”

1 av 12 | Foto: Paul Melén.

Ni har sett honom i ”Ensam mamma söker” i TV3.

Trots adhd, social fobi och panikångest valde Paul Melén att ställa upp i ”Farmen” i TV4.

– Jag finner mig inte till rätta ute i vanliga världen, här kunde jag vara mig själv, säger han.

I ”Ensam mamma söker” försökte han 2010 förgäves få till det med Linda Norrman. I kväll kunde ni se Paul Melén, 46, hålla låda i nya säsongen av "Farmen" i TV4. 

– Jag fick mersmak efter Ensam mamma söker. Jag gillar det här med kameror och jag berör och förför upptäckte jag. Och Farmen är ju ett betydligt större koncept och en större utmaning, säger han.

”Jag har panikångest”

Och Paul Melén tvekade inte att ställa upp trots sina olika diagnoser.

– Jag har adhd, social fobi och panikångest. Men här kunde jag vara mig själv trots mitt handikapp. Sån som jag är här, sån är jag till vardags. Jag finner mig inte till rätta ute i vanliga världen, säger han.

Men att titta på ”Farmen” skulle aldrig falla honom in.

– Jag följer inte dokusåpor, jag tycker det är intellektuellt stendött. Men här jag ju i händelserna centrum, det är det jag gillar, att få bekräftelsen och bli sedd och hörd. Men att titta på skiten ger inte mig något, säger han.

Som att komma hem

Hans diagnoser har gett honom en hel del svårigheter i det vanliga livet.

– Jag kan inte sitta på middagsbjudningar utan att bli hypernervös. Och ett annat problem är att jag har svårt att skaffa en utbildning. Då måste du vara fokuserad och därför brister det. Men jag har utvecklat andra delar av skallen och fått andra styrkor, säger han.

Flera av de andra deltagarna trodde till en början att Paul Melén inte var en del av gruppen.  

– Folk trodde ju att jag var ditsatt av produktionen för att höja upp stämningen eller något men jag är sån hela tiden på gott och ont, men det blir säkert bra tv. Jag kunde vara mig själv i det här. Den här surrealistiska miljön blev normal för mig så för det var som att komma hem. 

ARTIKELN HANDLAR OM