Tittarna sviker Pär Lernströms och TV4

1 av 3
Pär Lernström: Det går bra nu.

avChristoffer Nilsson

NÖJE

Tittarna flyr Pär Lernströms nya program.

Sedan premiäravsnittet för en månad sedan har 155 000 tittare tackat för sig.

– Vi hoppas självklart att fler tittare hittar till programmet som redaktionen och Pär lägger ner sin själ i varje vecka, säger David A Karlström, pressansvarig på TV4.

TV4:s underhållningsprogram ”Veckans svensk” brottas med sviktande tittarsiffror.

Premiäravsnittet den 2 februari lockade 342 000 att följa programledaren Pär Lernströms, 32, jakt på människor som utmärkt sig under veckans gång.

Den senaste tittarsiffran för det direktsända programmet uppmättes till 187 500.

”Svårt att spekulera”

TV4 har alltså tappat 155 000 tittare sedan premiären. Trots raset misströstar inte kanalen.

– Vi är absolut nöjda. Det är naturligt att det går upp och ner för ett nytt program som Veckans svensk på den sena tiden i tablån, säger David A Karlström, pressansvarig på TV4.

Vad tror ni är förklaringen till tittartappet?

– Det är svårt att spekulera i, men sportlovet kanske spelar en viss roll. Vi hoppas självklart att fler tittar hittar till programmet som redaktionen

och Pär lägger ner sin själ i varje vecka, säger David A Karlström.

Program lades på is

Pär Lernström är en av TV4:s största programledarprofiler. År 2011 ledde han flaggskeppen ”Parlamentet” och ”Idol”. Två format som lades på is efter dåliga tittarsiffror.

– Jag visste om nedläggningarna långt innan de blev offentliggjorda. ”Idol” visste jag om redan innan vi började med fredagsfinalerna och ”Parlamentet” hade jag haft på känn att det skulle läggas på is. Först blev jag orolig för min karriär, såklart. Men det fanns ingen tvekan om att kanalen ville fortsätta göra tv-program med mig, sa han till Nöjesbladet hösten 2012.

”Veckans svensk” sänds på fredagar 22.25.