Leif GW Persson

Leif GW Persson: ”Får vara så jäkla mycket Hollywoodfru hon vill”

Kriminologen ångrar inte orden om Gunilla Persson

Av: 

Jakob Meijer

Magnus Sundholm

NÖJE

Gunilla Perssons förtalsanmälan mot Leif GW Persson läggs ned.

Kriminologen är allt annat än förvånad – och han står fast vid det han sagt om Hollywoodfrun.

– Hennes inställning vittnar ju om inget annat än en obefintlig moral, säger Leif GW Persson till Nöjesbladet, och välkomnar samtidigt att Gunilla Persson tar fallet vidare.

– Likt ett fegt kräk gömmer han sig bakom sin nya arbetsgivare, kontrar Gunilla Persson.

Leif GW Persson kommenterade i förra veckans ”Brottsjournalen” det nedlagda stöldåtalet mot Gunilla Persson. Han nämnde även det bidragsbråk som Hollywoodfrun varit inblandad i, vilket resulterat i att Försäkringskassan kräver henne på närmare 400 000 kronor.

Han menade bland annat att det borde finns en färdig förundersökning när Gunilla Persson, som är bosatt i USA, kommer till Sverige nästa gång.

– Så att hon grips och åtalas. Och med tanke på flyktfaran får hon väl sitta i finkan som alla andra, sa Leif GW Persson i programmet.

Uttalandet fick Gunilla Persson att rasa, och hon svarade med att anmäla Leif GW Persson för förtal. I sin anmälan skriver Gunilla Persson att Leif GW Persson målar ut henne som en brottsling.

Gunilla Persson: Hade inte väntat mig något annat

Men på tisdagen meddelade Justitiekanslern att det inte blir någon förundersökning.

Leif GW Persson är inte förvånad.

– Hade JK sagt något annat hade jag blivit utomordentligt förvånad för det hade varit grundlagsstridigt. Det jag säger i programmet kan möjligtvis drabba ansvarig utgivare, men det kan aldrig drabba mig, säger han.

Även för Gunilla Persson var beslutet väntat.

– Jag är naturligtvis besviken för jag hade inte väntat mig något annat nu när jag fått reda på vad lagen i Sverige säger, säger hon, och berättar att hon hört av sig till TV4.

– Den exekutiva producenten för ”Brottsjournalen” ska enligt TV4 snarast ringa till mig. Jag väntar på ett samtal från henne nu.

Leif GW Persson: ”Obefintlig moral”

Kriminologen står fast vid det han sa i ”Brottsjournalen”, däribland att det inte är första gången som Gunilla Persson ska ha stulit något.

– Ja, absolut. Det finns ingen anledning att ändra på det, säger Leif GW Persson.

Han påpekar att han framförallt ogillar Gunilla Perssons bråk med Försäkringskassan.

Till Nöjesbladet har Hollywoodfrun tidigare sagt att hon inte tänker betala, vilket Leif GW Persson menar drabbar skattebetalarna.

– Hennes inställning vittnar ju om inget annat än en obefintlig moral, säger Leif GW Persson.

– Nej, såna gillar inte jag. Jag är lite gammaldags på den punkten, sen får hon vara så mycket jäkla Hollywoodfru hon vill.

Är Gunilla Persson numer ett avhandlat ämne i ”Brottsjournalen”?

– Ja, ända tills hon hittar på något nytt. Då ska jag naturligtvis med största iver följa henne. Prognosen är väl inte så där alldeles lysande i hennes fall. Det ser jag framemot, säger Leif GW Persson.

Leif GW Persson.

Kallar GW ”fegt kräk”

Gunilla Persson har trots nedlagda anmälan fortfarande möjlighet att väcka enskilt åtal.

Leif GW Persson välkomnar ett sådant.

– Vill hon väcka enskilt åtal kommer det också bli utomordentligt rättsligt komplicerat. Då löper hon risken att få ta sina kostnader. Och då får hon betala mina advokatkostnader också, säger han.

Och Gunilla Persson planerar också att ta det vidare.

– Vad det gäller Leif GW Persson så är jag definitivt inte färdig med honom ännu. Ingen ska ostraffat ljuga om mig på ett sådant grovt sätt. Likt ett fegt kräk gömmer han sig bakom sin nya arbetsgivare.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Zlatans nya bok "Adrenalina" – förbeställ här!

Sportbladet Shop

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Leif GW Persson

LÄS VIDARE

Leif GW slår tillbaka mot Gunilla Persson

ÄMNEN I ARTIKELN

Leif GW Persson

Gunilla Persson