11 värsta skandalerna i Big Brothers historia

avBjörn Solfors

NÖJE

Upplopp, sexövergrepp och urinattacker – här är världens 11 värsta Big Brother-skandaler

Tv-skandalernas urmoder vaknar igen.

TV11 talar om en mer värdig comeback. Historien talar om polisingripanden, sexorgier och rasistskandaler som hamnat på den brittiske premiärministerns bord.

Jodå. Big Brother är tillbaka.

Ni minns hur det började? I Tyskland beskrevs det nya programformatet som ett postmodernt koncentrationsläger och inrikesminister Otto Schily ville förbjuda Big Brother. I Paris tog polisen till tårgas för att skingra gatuprotesterna mot programmet.

I Sverige visades det första avsnittet i september 2000. Uffe Larsson rasade mot supandet och löpsedlarna blev snart lika många som antalet avsnitt. Guppande täcken, onanikojor och ständiga bråk skruvade rätt snabbt ner chockfaktorn till normalläge.

Ibland har den största dramatiken utspelats utanför själva huset. I alla år har fans försökt att bryta sig in i huset eller få kontakt med deltagarna – bland annat genom att kasta in tennisbollar med marijuana i.

Rymde ur huset

Och så finns det ju de som velat ta sig ut ur huset, förstås. För några år sedan rymde bland annat 70-talsstjärnan Leo Sayer från det brittiska Big Brother-huset genom att slå in en dörr med en spade. Varför? Han hade förvägrats nya kalsonger.

När TV11 nu väcker liv i den svenska versionen talas det mer om humor än grova chockbilder.

Den som lever får se.

I kväll klockan 21, närmare bestämt.