Marianne Mörcks chockflört: träffar tv-profilen

Svajpade höger på Aftonbladets Janne Grönroos

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Hon har varit singel i 17 år.

I onsdagens ”Breaking News” överraskas Marianne Mörck av sin största crush: en Aftonbladetprofil.

– Han är ju så smart och söt. Visst är han underbar?, säger hon.

Skådespelaren Marianne Mörck, 69, medverkade i onsdagens förinspelade avsnitt av ”Breaking News” i Kanal 5 där programledaren Jessica Almenäs, 43, låter henne utmana sin singelstatus med en fejkad omgång av Tinder, laddat med en radda svenska manliga kändisar.

När Aftonbladets Janne Grönroos, 34, dök upp på skärmen var det en given högersvajp, enligt Mörck.

– Han är ju så smart och söt. Visst är han underbar? Han är sund i huvudet och han är ”vanlig”. Lammkött är bara sex men här pratar jag om hjärnan, säger skådespelaren i programmet.

Fick en chock

Sedan kommer chocken: Janne Grönroos har stått och tryckt i kulisserna och kommer in i studion ackompanjerat av romantiska latinska rytmer för att krama om Marianne Mörck med en ros och en skål Kinderägg i famnen.

– Nej! Jag dör! Älskade vännen, säger Mörck och sätter händerna för ansiktet.

Hon understryker att hon kunde vara hans mormor, men att dragningen till honom ligger på ett djupare plan än så.

Foto: Magnus Sandberg/Aftonbladet/TT / TT NYHETSBYRÅN

– Det är hjärnan jag vill åt. Åh, han är alldeles len, säger hon och smeker hans kind.

Marianne Mörck är en hängiven tittare av Aftonbladets morgontvshow ”Aftonbladet morgon” och gästade torsdagens sändning via Facetime från sin säng för att berätta om mötet.

– Man älskar honom för att han är ren i själen, snygg, en svärmorsdröm och han har en liten liten blyghet som är så fruktansvärt tilltalande, det är inte män i dag. Det ska vara så kraftfullt allting. Och där står han och bara äger, säger hon.

Varit singel länge

Mörck är singel sedan 17 år tillbaka och berättade om känslorna kring detta för Nöjesbladet tidigare i år. På frågan om vad hon skulle göra på alla hjärtans dag sa hon att hon skulle tillbringa den i sin ensamhet.

– Jag kommer bara sitta här och vänta på geléhallon, men det får jag inga. Det är ingen som hör av sig, jag brukar få något sms från någon före detta.

”Breaking News med Jessica Almenäs” sänds kl. 22.00 i Kanal 5 och på Dplay.

Publicerad:

LÄS VIDARE