Jag är en 19-årig tjej förälskad i het 40-årig kirurg

Uppdaterad 2015-10-15 | Publicerad 2015-10-13

Olle Kvarnsmyr ÄR Dr kärlek och svarar på läsarnas frågor om allt som rör relationer

”Han är nästan 40 år och oerhört attraktiv OCH HET”

Jag är en tjej på 19 år som är stormförtjust i en kirurg som brukar fika på cafét där jag jobbar extra. Han är nästan 40 år och oerhört attraktiv OCH HET. Vi har skickat SMS till varandra och har även pratat via telefon. Han vill gärna träffa mig då han finner mig väldigt kul och snygg. Enligt honom är jag inte för ung. Den stiliga kirurgen i fråga är skild och har två barn. Är det någon idé att satsa på denna man eller inte? För han är underbart trevlig och allt. Tycker du att jag ska ta och träffa honom? Jag ropar är desperat efter din hjälp...Skulle vara snällt om du svarade snabbt.
/Surgeon Lover

Ålderskillnaden gör nog att du måste räkna med en kort romans

OLLE SVARAR: Självklart ska du satsa på denna stiliga herre. Men räkna med en kort romans då du efter ett tag kommer att upptäcka att han är en gubbe.

Vid en romans med någon som är så pass mycket äldre och vid en annan plats i livet är referensramarna väldigt olika. Du kanske tycker det är en jättebra idé att åka till Grekland och dricka bodyshots och han kanske vill ordna trevliga middagsbjudningar och diskutera Ulf Lundell.
De olika referensramarna kan leda till missförstånd och en ojämlik maktbalans. Han har gjort allt du drömmer om och är nyfiken på. Han är ”klar” som person när du fortfarande utvecklas. Det är lätt för honom att döma dig och komma med kloka råd när det egentligen är du som ska bedöma hur du vill leva ditt liv.

Samtidigt tycker jag absolut du inte ska tacka nej till en het och ångande romans med kirurgen. Doktor Kärlek är en stor förespråkare av spännande romanser. Viktigt är att du går in i romansen med öppna ögon och aldrig får känslan av att bli utnyttjad.

Och kom ihåg att det finns ingenting som piggar upp som en hemlig romans med en tjusig kirurg när det nu börjar bli höst ute.

UPPDATERAT MED KRITIK TILL DR KÄRLEK

Jag leste at du råder en 19 årig tjej til at dejta en 40 årig kirurg svin.
Vad fan är er fel med deg? Du sender tonåringar ut i värden och
sejer det är ok at pöka gamla menn? Vilket perverst svin du är.
Fy fan vilken skit. helsning från en inte glad läsare.

/M

SVAR: Käre M. Livet är lite som en tv-serie som går i förhoppningsvis väldigt många säsonger. I denna tv-serie har du huvudrollen. Denna fantastiska serie är fylld med spännande innehåll beroende på hur du väljer att regissera och producera. Bland annat kanske den innehåller heta möten. Att dejta någon som inte passar in i den normala mallen tycker jag alla bör göra några gånger i sitt liv. Det är berikande, roligt och ofta spännande. Självklart ska det göras på lika villkor och ingen ska behöva känna sig utnyttjad. Det är inte perverst på något sätt - det är att leva livet fullt ut.    

Följ Dr Kärlek på Facebook för senaste råden

Fler visdomar från din favoritkärleksdoktor hittar du nedan.

Önskar du själv assistans av Dr Kärlek - mejla olle.kvarnsmyr@aftonbladet.se.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln