Pernilla Wahlgren säljer väskor - vill hjälpa flyktingar

1 av 4 | Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD
Pernilla Wahlgren.

avNatalie Demirian

NÖJE

Europa är nu mitt i den värsta flyktingkrisen sedan andra världskriget.

Många försöker nu bidra till hjälpen - bland andra Pernilla Wahlgren som nu säljer sina märkesväskor.

– Det kändes som ett ypperligt tillfälle att ta pengarna som kommer in och skänka dem, säger hon till Nöjesbladet.

Många kämpar nu för att hjälpa flyktingarna och flera svenska kändisar har engagerat sig i frågan.

Som Nöjesbladet tidigare skrivit auktionerar komikerna Henrik Schyffert och Johan Rheborg ut en privat standup-show på Tradera – där svenska ”Minecraft”-miljardären ”Notch” budar för att vinna, Ulf Lundell auktionerade sin tavla ”Flyktingarna”, Kenza Zouiten har startat en egen insamling och bland andra Morgan Alling, Michael Nyqvist och Gina Dirawi har engagerat sig i frågan.

Ypperligt tillfälle”

Nu skriver Pernilla Wahlgren på Instagram att hon bland annat säljer sina märkesväskor via en secondhandbutik för att samla in pengar till UNICEFS insamling för att hjälpa barn på flykt i Europa och övriga världen.

– Det kändes som ett ypperligt tillfälle att ta pengarna som kommer in och skänka dem. Vi gjorde en jättetömning till ”Vi gör vad vi kan”-föreningen också, men de har fått in så mycket grejer att de knappt kan ta hand om det, säger hon till Nöjesbladet.

– Men som märkesväskor till exempel, det är ju inget flyktingarna har användning för så det är bättre att skänka pengarna i stället. Samma sak med dyra kläder, det gör ju mer nytta med pengar då.

”Där låg ett litet barn som såg ut som våra egna barn”

Artisten har, som många andra, blivit berörd av hela situationen.

– Det är fruktansvärt att det ska behövas en sådan bild som på pojken för att alla ska vakna till egentligen. Många av mina vänner och folk i branschen, vi har ju fadderbarn, och skänker och vi är med på galor och gör insamlingar. Men det här tror jag verkligen tog tag i hela svenska folket, alla blev berörda och det blev som ett uppvaknade. Att det inte får hända. Där låg ett litet barn som såg ut som våra egna barn och har avlidit på grund av att han var tvungen att fly från sitt land.

ARTIKELN HANDLAR OM