Så blir Filip och Fredriks hektiska år

Av: Joni Nykänen

Publicerad:
Uppdaterad:

Nöjesbladet avslöjar – nya säsonger

1 av 3 | Foto: ”VI ÄR TORSK PÅ VERKLIGHETEN” Fredrik Wikings­son och Filip Hammar, nu aktuella med ”Trevligt folk deluxe”, har mycket jobb framför sig det närmaste året. ”Breaking news”, ”Jorden runt på 6 steg” och en långfilm är några av projekten de ska hinna med.

Filip Hammar och Fredrik Wikingsson har ett hektiskt år framför sig.

Med bland annat nya säsonger av ”Breaking news”, ”Jorden runt på 6 steg”. Samtidigt jobbar de med en långfilm.

– Vi hoppas få ägna tid åt den här filmen, säger Wikingsson till Nöjesbladet.

Fredrik Wikingsson, 42, avslöjar för Nöjesbladet att han och Filip Hammar, 40, ska göra mer ”Breaking news” och att de har spelat in ett nytt avsnitt av ”Jorden runt på 6 steg”.

Nu är de aktuella med "Trevligt folk deluxe” (premiär den 14 januari). De jobbar också för fullt med ett filmmanus, som lämnats in till Svenska filminstitutet.

– Den är baserad på en sann historia. Vi är torsk på verkligheten. Men den handlar inte om oss själva. Det finns så mycket att berätta om att det skulle vara pinsamt att berätta om sig själv, säger Fredrik Wikingsson till Nöjesbladet, under ett pressmöte för ”Trevligt folk deluxe”.

Hammar har synts som skådespelare i ”HBO”-filmen ”7 days in hell” och har i podcasten berättat om sina ambitioner inom yrket.

– Jag väntar på att Filip ska försöka lirka åt sig en av rollerna. Men det kommer inte att gå, säger Wikingsson och skrattar.

”Jäkla toppnamn”

Utöver avsnittet av ”Jorden runt på 6 steg” som redan har spelats in planeras två avsnitt till i vår. Siktet är inställt på att det sänds i höst, erfar Nöjesbladet.

– Kändisen i vårt första avsnitt är ett jäkla toppnamn, men jag kan inte säga vem det är. När vi var ute och reste när attackerna ägde rum i Paris. På varenda flygplats räknade jag till 500 när planen lyfte. Jag tänkte att om jag räknar till 500 och planen inte sprängs så kanske vi klarar oss. Inte helt logiskt. Jävligt dumt, faktiskt, säger han.

I nya säsongen av serien, som ska testa hypotesen att alla människor på jorden är sammanlänkade till varandra, reste duon till tio länder på nio dagar.

– Det var helt jävla sjukt faktiskt, säger han.

Ska ni också fortsätta följa Somalia bandy? Blir det en uppföljare till ”Trevligt folk”?

– Jag och Filip är snabba på att gå vidare med andra projekt. Vi gjorde det här bra för att alla var hungriga och nyfikna på detta. Det är bättre om någon annan gör "spin-offer". Jag utesluter dock ingenting. Men det ligger inte i vår natur att göra ”Trevligt folk 2”. Inget är planerat, säger han.

I vår sänds en ny säsong av ”Ska vi göra slut?” i Kanal 5. Nöjesbladet erfar att ”Breaking news” ska sändas i höst.

Duon har sålt formatet ”Jorden runt på 6 steg” till Holland. Där pågår en produktion.

Publicerad:

LÄS VIDARE