Stjärnorna i teaterbråk

”Game of thrones”-skådisen har tröttnat på kollegans divalater: ”Jag kanske bara borde hålla tyst”

1 av 2 | Foto: Omar Vega / AP TT NYHETSBYR N
Lauren Ambrose.

avTorbjörn Ek

NÖJE

”Six feet under”-skådisen Lauren Ambrose har ställt in en föreställning varje vecka på Broadway.

Det har fått kollegan och ”Game of thrones”-stjärnan Diana Rigg att gå i taket.

– Kalla mig gammaldags, men det här är inte rättvist mot publiken, skriver hon i ett mail som New York Post tagit del av.

De spelar båda i den nya Broadwayuppsättningen av ”My fair lady”.

Men ”Game of thrones”-stjärnan Diana Rigg, 79, har tröttnat på kollegan Lauren Ambroses, 40, divalater.

Det framgår av ett internt mejl som New York Post har tagit del av.

Ambrose, som mest är känd från ”Six feet under” gör huvudrollen som Eliza Doolittle i den kända musikalen, men istället för de brukliga åtta föreställningarna varje vecka gör hon bara sju.

Gick i taket

Söndagsmatinéerna överlåter hon istället till sin ersättare. Men den övriga ensemblen i ”My fair lady” blev aldrig informerade om Lauren Ambroses inställda föreställningar och det fick Diana Rigg att gå i taket.

”Jag fick veta, tack vare en tidning, att vår kvinnliga huvudroll inte kommer att medverka vid framtida söndagsmatinéer” skriver hon i ett internt mejl.

”Kalla mig gammaldags, vilket jag är inte att skämmas, men det här är inte rättvist mot publiken. De har reserverat sina platser i förväg, betalar ett uppskruvat pris för att få se vad de har blivit ledda att tro är orginaluppsättningen av skådespelare. Det minste vi kan göra som skådespelare är att erkänna deras närvaro som ett privilegium och noggrant se till att aldrig missbruka det.”

Brist på arbetsmoral

Diana Rigg, som på 60-talet slog igenom i rollen som Emma Peel i ”The Avengers”, var också Bondbrud i ”I hennes majestäts hemliga tjänst” och spelade senast den populära karaktären Olenna Tyrell i fem säsonger av ”Game of thrones” ger Lauren Ambrose beröm för sin skådespelarinsats när New York Post pratar med henne.

Men fortsätter samtidigt att kritisera kollegan för brist på arbetsmoral.

– Jag bär fanan för en generation skådespelare som stod på scenen även när de var nära döden. Men jag antar att det är en tradition som gått förlorad. Det är tydligen norm i dag så jag antar att jag kanske bara borde hålla tyst, säger hon.

Enligt källor inom produktionen tycker Lauren Ambrose att rollen som Eliza Doolittle är för krävande för att hon ska klara av att göra den åtta gånger på en vecka. Hon ska också ha klagat över att hon inte får tillräckligt med ledig tid för att vara med sin make och parets två barn.

”Enorm och krävande roll”

Teaterchefen André Bishop försvarar Lauren Ambrose i ett uttalande till New York Post.

– Beslutet att Lauren gör sju föreställningar per vecka gjordes på grund av den här enorma och krävande rollen, säger han.

– Julie Andrews sa ofta och skrev även att det fanns föreställningar av ”My fair lady” när hon inte var säker på om hon skulle klara sig hela vägen till showen var slut. Det viktigaste är att Lauren skyddar sin uthållighet och fortsätter att bjuda vår publik på vackra föreställningar.

Tre bråk mellan svenska kändisar - som skapat rubriker 00:33
ARTIKELN HANDLAR OM