Dottern ärver allt efter Rikard Wolff

1 av 2
NÖJE

Rikard Wolffs dotter ärver allt efter sin pappa.

Det visar bouppteckningen som nu är klar.

Dödsboets tillgångar har värderats till närmare 18 miljoner kronor – där lyxvåningen på Norr Mälarstrand i Stockholm är den största tillgången.

Den folkkäre skådespelaren och musikern Rikard Wolff somnade in den 17 november, 59 år, efter en tids sjukdom. Han hade länge kämpat mot den ärftliga och kroniska sjukdomen lungemfysem som gjorde att han hade svårt att andas.

Rikard Wolff sörjes av nära anhöriga som höll en privat begravningsceremoni, vänner och kolleger arrangerade en utsåld hyllningskonsert på Stadsteatern i Stockholm.

En av vännerna som sörjde honom djupt var skådespelaren och regissören Helena Bergström, som hyllade sin vän och kollega på Guldbaggegalan i januari i ett mycket känslosamt tal.

Brodern Mikael förvaltar arvet

Boutredningen efter skådespelaren har pågått sedan december och blev klar i februari.

På måndagen kom den in till Skatteverket och kompletterande handlingar på tisdagen.

I december lämnade anhöriga till Rikard Wolffs 12-åriga dotter, som han har med dokumentärfilmaren Stina Gardell, in en begäran om boutredningsman till Stockholms tingsrätt. Skådespelarens testamente skrevs och undertecknades den 20 september.

Hans yttersta vilja var att dottern skulle ärva allt och att hans bror, Mikael Wolff, skulle förvalta arvet med fri förfoganderätt tills dottern blir myndig.

Kvarlåtenskapen blir därefter hennes enskilda egendom, om hon gifter sig har partnern inte rätt att ta del av den.

Lyxlägenhet på Norr Mälarstrand

Den folkkäre skådespelaren sålde förra året sin takvåning på Södermalm i Stockholm där han bott i över 30 år. Han köpte istället en våning på exklusiva Norr Mälarstrand i Stockholm på 199 kvadratmeter. En byggmästarvåning om sex rum med strålande utsikt över Riddarfjärden med balkong runt hela bostaden. Den har värderats till 17 miljoner kronor.

Det är våningen som är dödsboets avsevärt största tillgång då dödsboets totala tillgångar har beräknats till 17 850 089 kronor. Aktierna i hans bolag, Rikard Wolff AB, har värderats till 629 088 kronor.

Lösöret i bostaden har värderats till 128 000 kronor, det med mest värde är en Steinwayflygel, värderad till 30 000 kronor samt ett konstverk av Lennart Nilsson, värderat till 20 000 kronor.

Dödsboets skulder är 7 795 845 kronor, där kapitalvinsten för såld bostadsrätt under 2017 har beräknats till 2,7 miljoner kronor, vilket är den största posten.

Rikard Wolffs karriär - från Änglagård till Melodifestivalen 01:13
ARTIKELN HANDLAR OM