Rockstjärna utkastad från Nalen – efter kaosscener

Konserten med Bauhaus urartade – Peter Murphy brottades ned av vakter

Av: Jakob Meijer

Publicerad:
Uppdaterad:

Konserten med gothbandet Bauhaus på Nalen urartade och frontmannen Peter Murphy brottades ned av vakter.

En person fick föras till sjukhus efter att Murphy kastat flaskor mot publiken.

Händelsen är nu polisanmäld.

– Det beteendet som han visade upp på scen och utanför scen är helt oacceptabelt, säger Jennie Monie, pressansvarig på Nalen.

I onsdags gästade gothbandet Bauhaus Nalen i Stockholm. Men spelningen fick avbrytas efter att medlemmen Peter Murphy gått bärsärkargång på scenen, vilket musiktidningen Gaffa var först att rapportera om.

– Det som hände i korta drag var att artisten i slutet av konserten började visa upp ett beteende som är helt oacceptabelt. Vi har förstått nu i efterhand att han först sparkade sönder en lampa på scenen. Sen kastade han vattenflaskor på publik, personal och även mot våra tekniker. En vattenflaska som var öppen hade sönder mixerbordet, säger Jennie Monie, pressansvarig på Nalen, till Nöjesbladet.

En person i publiken blev träffad av en flaska.

– Det är också en besökare som fått en flaska i ansiktet, på hakan och fick ett jack. Våra vakter tog hand om honom och skickade honom till sjukhus, säger Jennie Monie.

Person ska efter omständigheterna må bra.

1 av 2 | Foto: Adrian Pehrson/Rockfoto
Peter Murphy på Nalen igår, innan flaskorna flög.

Vilt bråk med vakterna: ”Dra åt helvete”

Efter att konserten avbrutits begav sig Murphy till sin loge. Arrangörerna ska då ha bett honom lämna Nalen.

– En kort stund efter kom han tillbaka till salen och började bråka med vår personal, han betedde sig hotfullt och aggressivt. Då fanns det dessutom några av hans fans kvar i lokalen som troligtvis väntade på att få en autograf, säger Jennie Monie.

– När han började hota våra gäster och skrek mot dem, så valde våra vakter att ta ut honom. Artisten var inte glad, utan aggressiv och slog en av våra vakter i ansiktet, varför de valde att ta ner honom till marken. 

Aftonbladet kan nu visa ett klipp från kvällen där Murphy syns bråka med vakterna.

”Dra åt helvete”, hörs han skrika varpå han ger en person ett knytnävsslag.

Nalen uppmanar konsertbesökare som på något sätt blivit hotade eller skadade under kvällen att polisanmäla händelsen.

Polisanmält händelsen

För Nöjesbladet bekräftar polisen att de fått in minst en anmälan.

– Det gäller vållande till kroppsskada, en man som blev skadad där inne. Han uppger att han fått något kastat på sig från scenen, säger Stefan Persson, jourförundersökningsledare på polisen Stockholm city, som inte utesluter att det kan finnas fler anmälningar.

Arrangörerna valde inte att ringa poliseni samband med bråket på Nalen.

– Vi satte honom i en taxi så vi kunde ta hand om våra gäster och rädda upp situationen här, säger Jennie Monie, som i dagsläget inte kan säga huruvida Nalen kommer polisanmäla Murphy.

Jennie Monie berättar att hon varit med om att det förekommit diskussion med besvikna artister, men aldrig att det ska gått så långt som i det här fallet.

Och Peter Murphy och Bauhaus är inte välkommen tillbaka till Nalen.

– Nej, nej, aldrig. Det beteendet som han visade upp på scen och utanför scen är helt oacceptabelt. Vi är också väldigt förvånade att det hände. Vi har under processen, från att vi fick evenemanget till att det vi släppte biljetterna, inte på något sätt fått indikationer på att det skulle vara en problematisk bokning. Vi är jätteförvånade och tycker det är extremt tråkigt att han gör så här.

Brittiska bandet Bauhaus räknas som ett av de mest inflytelserika inom sin genre och har hyllats av artister och band som Marilyn Manson och The Smashing Pumpkins. Peter Murphy själv har kallats för ”gothrockens gudfader”. Bauhaus firar 40 år som band med en jubileumsturné. Spelningen i Stockholm var en av turnéns sista.

Tipsa | Aftonbladet

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN