Bingolottos nödlösning: ”Ibland får man inte ihop det”

Flera artister kunde inte närvara

avCornelia Mikaelsson

Publicerad:

Bingolottos nyårsspecial bjöd på en salig bladning av musikframträdanden.

Men tittarna fick aldrig veta att flera framträdanden var förinspelade.

– Alla artister kunde tyvärr inte vara på plats. Vi gjorde så gott vi kunde, säger John Sarafian, pressansvarig för ”Bingolotto”.

Flera kända artister gästade Bingolotto på nyårskvällen. För den som satt hemma i soffan och tittade på programmet såg det ut som att alla artister var på plats och framförde sina nummer live, något som tidningen Expressen var först att rapportera om.

Det tittarna inte fick veta var att flera nummer var förinspelade.

– Alla artister kunde inte vara på plats. Det är nyårsafton och många är upptagna. Vi gjorde så gott vi kunde, men ibland får man inte ihop det, säger John Sarafian.

1 av 2 | Foto: TV4
Lotta Engberg och Rickard Olsson.

När Ola Salo, Mariette, dansbandet Lasse Stefanz och irländska sångaren Gavin James meddelade att de inte kunde närvara valde Bingolotto en annan lösning.

– Vi fick helt enkelt välja mellan förinspelade inslag eller att inte ha med artisterna överhuvudtaget. Men det är egentligen inget kostigt med det. Inom tv händer det rätt ofta.

Även Rickard Olsson vill avdramatisera tilltaget:

– Så är det i alla liveprogram jag har gjort under 20 år att det finns segment som är förbandade, säger han till Expressen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM