Mode

Festfrisyr à la haute couture!

Av: 

Julia Klingener

NÖJE

I december kommer partajen på rad vad passar då bättre än en frisyrkavalkad? Vi listar tipsen för ditt snyggaste hår som gör dig till festernas drottning i år!

Tony Lundström.
Tony Lundström.

Gillar du strama, minimalistiska frisyrer till fest – eller är du en sådan som vill gå all in med lockar och glamoursvall?

Just nu är du på helt rätt spår vilket du än väljer.

– För festhåren ser vi två tydliga trender just nu, antingen minimalism eller maximalism, säger Tony Lundström, en av Sveriges främsta hårstylister och hårvårdsmärket Sunsilks svenska expert.

De minimalistiska frisyrerna beskriver han som lite 20-talsinspirerade, högblanka och med en skarp mittbena – gärna lite herriga och i samma stil som på Yves Saint Laurents modeller. Den motsatta, maxade trenden är i stället frisyrer som får ta mycket plats och gärna vara uppsatta i roliga former.

– Här kan man leka med texturen, som att göra en slickad hästsvans men låta själva svansen vara frissig. Klassiker som en svinrygg eller chignon är heller aldrig fel, säger Tony Lundström.

Och om man har kort hår?

– Då tycker jag att man ska passa på att jobba lite mer med formen och texturen. Dra gärna håret bakåt med hjälp av en stylingprodukt, så har du snabbt en snyggt slickad frisyr.

Vad ska man tänka på när man sätter upp en festfrisyr?

– Nytvättat hår är aldrig bra, då faller frisyren lätt isär. Om du ändå måste tvätta håret precis före festen kan ett torrschampo ge håret en bättre stadga och göra det lättare att jobba med.

Snabbaste partyfrisyren på tre minuter?

– Har du ont om tid eller en riktigt dålig hårdag är det absolut enklast att utgå från någon typ av tofs. Börja med att spreja in torrschampo i håret och kamma det bakåt. Fäst upp det i en tofs som du antingen låter hänga eller gör en stor knut av. Vill du göra en chignon delar du svansen på mitten, tuperar upp båda delarna och snurrar samman dem i en knut. Är du mer sugen på en hög knut med volym kan du köpa en hårdonut, en sorts skumgummiring som du fäster håret runt – då får du en perfekt knut på nolltid.

Och om man har en hel timme på sig?

– Först skulle jag ge håret en ordentlig föning och sedan sätta upp det i en dubbelsidig svinrygg. Dela upp håret i tre partier: först ett parti för luggen, och sedan samlar du resten i två tofsar med en skarp bena emellan. Tupera båda tofsarna lite lätt, inifrån och ut, spreja och vik in dem från varsitt håll, säkra med hårnålar. Fäst två spretiga luggnålar

i frisyren, en ovanför svinryggen och en under för att låsa fast den, och avsluta med att locka luggen i en våg som du sveper längs sidan av ansiktet och fäster i frisyren med en hårnål.

Vad ska jag göra om frisyren börjar falla sönder på kalaset?

– Ha alltid med dig ett litet säkerhets-kit med några hårnålar, en gummisnodd och en minisprejflaska. Då kan du lätt rädda

frisyren om den börjar ge vika.

ANNONS

Packa badväskan med Cellbes! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Cellbes SE

Shoppa här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Mode