Australisk tv-kock har vaknat upp ur koma

Av: Lotta Glimstedt

Publicerad:

För tio veckor sedan utplånade en brand hela hans familj.

Nu har den australiske tv-kocken Matt Golinski, 39, vaknat upp ur sin koma.

Matt Golinski.
Foto: AP
Matt Golinski.

Det började som ett helt vanligt julaftonsfirande för familjen Golinski. Det slutade med att tv-kocken kämpade för att rädda sin fru Rachael och döttrarna Starlia, Willow och Sage ur lågorna.

Hur branden startade är tio veckor senare fortfarande oklart, men grannar i bostadsområdet har berättat att de vaknade av en smäll följt av stigande lågor i natten. 

Golinski fördes till intensiven och sattes under läkemedeslinducerad koma. Nu har tv-kocken vaknat upp och fått bekräftat att hans fru och de tre döttrarna dog i branden som jämnade familjens hus med marken.

– Han var förmodligen medveten om detta redan samma kväll som allt hände, men han behövde ändå få bekräftat vad han anade, säger tv-kockens pappa Keith Golinski till The Daily Telegraph.

Tv-kocken, som fick allvarliga brännskador över 40 procent av sin kropp, har tät kontakt med en psykolog vid Royal Brisbane and Women's Hospital.

– Vi försöker att inte ge honom information som han inte frågar efter. Han måste få smälta vad som har hänt i sin egen takt, på sitt eget sätt, fortsätter Keith Golinski.

Brännskadorna på rygg, överarmar och axlar kommer kräva flertalet operationer och Matt Golinski väntas därför bli kvar på sjukhuset på obestämd tid.

Publicerad: