James Franco spelar in kontroversiell film

NÖJE

"Han visste att han ville ha riktigt gaysex i filmen"

1 av 8 | Foto: James Franco.

James Franco gör det igen.

Ännu en gång blir homosexualitet temat för en av hans filmer. Den här gången i ett projekt baserat på den kontroversiella filmen “Cruising”.

James Franco, 34, planerar en egen version av den kontroversiella filmen “Cruising” från 1980, då med Al Pacino i huvudrollen som polis i New York i jakt på en seriemördare i de mer brutala delarna av stadens gayvärld.

Filmen kommer inte vara en nyinspelning av originalet, den Oscarsnominerade skådespelaren kunde inte säkra rättigheterna till filmen. I stället har han föreställt sig hur de 40 minuter som klipptes bort ur originalfilmen på grund av censur skulle sett ut, rapporterar Female first.

Spelat homosexuell tre gånger

James Franco har upprepade gånger gjort filmer som på ett eller annat vis handlat om homosexualitet. Tidigare har han porträtterat Allen Ginsberg i “Howl”, Scott Smith i “Milk” och Hart Crane i “The broken tower”.

För Entertainment Weekly förklarar James Franco hur han väljer sina roller.

– Det finns många anledningar att intressera sig för homosexuella karaktärer som inte handlar om att jag vill ha sex med män. En del av det som intresserar mig är hur dessa människor, som levde utanför den gängse normen, klarade av det motstånd de mötte. Eller, vet du vad, så är jag kanske gay.

Explicit sexuellt material

Franco har anlitat regissören Travis Mathews och varnar för att filmen kommer innehålla mycket explicit sexuellt material.

– Han visste att han ville ha riktigt gaysex i filmen. De letade efter en regissör som hade filmat riktigt gaysex, och någon som kunde fullfölja hans vision. Vi pratade om hans intresse för den här filmen, och hans intresse för filmer med homosexuellt tema överlag, säger Travis Matthews.

Originalfilmens regissör William Friedkin tvingades klippa om “Cruising”, eller "Lockbetet" som den heter i Sverige, för att övertyga det amerikanska filmförbundet att sänka dess varning från X till R, vilket innebar att alla under 17 år kunde se den i sällskap med en vuxen.

James Francos version av filmen kommer premiärvisas under New York Fashion Week i september, och släpps för filmfestivalvisningar under 2013.