Let’s dance

Tony Irving tippar finalen: ”Ska hålla käften”

Av: 

Mathilde Albinsson

NÖJE

I kväll gör Daniel Norberg och Jon Henrik Fjällgren upp om förstapriset i ”Let’s dance”.

Och Tony Irving är ovanligt nog mållös.

– Vinnaren? För en gångs skull ska jag hålla käften, säger juryordföranden till Nöjesbladet.

Daniel Norberg eller Jon Henrik Fjällgren?

Det är frågan.

I kväll får vi veta vem som dansar hem vinsten i årets upplaga av ”Let’s dance”. Tony Irving spår en rafflande jämn final.

– Dansmässigt såg vi något i semifinalen som vi inte sett förut – tre bra semifinalister. Jag bara längtar! Det kommer vara så härligt. Vi kommer få se fantastisk danssport med riktigt bra show, jublar han glatt.

Semifinalen, där Gunde Svan till slut var den som fick lämna tävlingen, menar han är en av de bästa någonsin i ”Let’s dance” historia. Finalen kommer vara minst lika fantastisk, tror Tony Irving.

”Här är kruxet”

– I de första danserna tror jag det kommer vara jämnt. De första två danserna baserar på vad de gjort tidigare. Jag tror vi får se två danser med nästan perfekta tior från båda killarna. Det som kommer skilja dem är deras shownummer – och här är kruxet. Utifrån semifinalerna kan jag tippa att vi kommer få se ett konstnärligt shownummer och ett Hollywood-Broadway-nummer. Då blir det svårt.

I semifinalen framförde Daniel Norberg ett spralligt shownummer där han dansade i karaktär. Jon Henrik Fjällgren gjorde en budskapsstark dans, som skildrade psykisk ohälsa och mobbning. I finalen dansar de tre danser var, där de i den tredje och sista får möjligheten att återigen bjuda på något eget. Det är också där finalen kommer avgöras, spår alltså Tony Irving.

– Då handlar det inte om teknik, utan smak. Vad vill tittarna ha, vad vill vi ha.

”För en gångs skull ska jag hålla käften”

Och Tony Irving, som tidigare tippat Daniel Norberg som vinnare, känner sig – för en gångs skull – osäker på utgången.

– Vinnaren? För en gångs skull ska jag hålla käften. För vet du vad? Jag kan inte separera dem. Det är ovanligt för mig. Sist jag kände såhär var med Bianca och Elisa, säger han och syftar på ”Let’s dance”-finalen 2016, där slutligen dansbandssångaren Elisa Lindström vann över tv-profilen och influencern Bianca Ingrosso.

– Det var senast jag kände att vi har en bra final med två värdiga personer. Sedan dess har det alltid varit en som varit överlägsen bra. Men i kväll! Fasiken vad bra.

Finalen av ”Let’s dance” sänds i kväll 20.00 på TV4 och TV4 Play.

ANNONS

Spana in Cerveras rea-sortiment online och klicka hem dina favoriter innan de tar slut!

Extern länk från Cervera

Shoppa här!

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE

Avslöjar: ”Let's dance” görs om

ÄMNEN I ARTIKELN

Let’s dance

Daniel Norberg

Jon Henrik Fjällgren