Succéåret tvingar Jessica att skjuta upp barnplanerna

Vill testa IVF utomlands: ”Kommer att vara det bästa som har hänt”

avTorbjörn Ek

NÖJE

Efter ett rejält succéår återvänder Jessica Andersson till Diggiloo nästa år.

Men framgångarna har också tvingat henne att skjuta upp barnplanerna – IVF vid en utländsk klinik.

– Vi har inte gett upp tanken så klart, det är ett beslut som vi kommer att ta tillsammans och sen får vi se, säger hon.

Tårarna sprutade när Diggiloo-kollegorna överraskade Jessica Andersson, 44, med specialskriven sång under måndagen.

– Jag blev så rörd att jag började gråta, det känns fint att komma tillbaka, säger hon.

För nu står det klart att hon återvänder till den populära sommarturnén efter ett års bortavaro. Ett framgångsrikt år efter Jessica Anderssons succé i Melodifestivalen och på radio med hitten ”Party voice”.

Sambo i drömhuset

– Ingen skulle ha kunnat förutse att ”Party voice” skulle bli en sån megafullträff i radio så jag bokade på en del jobb. Så när Diggiloo hörde av sig inför sommaren så gick det inte att få ihop det, säger hon om varför hon tvingades tacka nej till 2018 års upplaga av turnén.

2019 dyker hon upp igen, tillsammans med Arvingarna, John Lundvik, David Lindgren, Mimi Werner, Mariette Hansson, Magnus Carlsson och Thomas Petersson.

Men succéåret har tvingat Jessica Andersson att skjuta upp andra planer. Förra helgen flyttade hon äntligen in i sitt drömhus med sambon Johan Malm, 34, men planerna på att skaffa barn tillsammans har fått vänta.

Vill försöka med IVF

I Sverige går åldersgränsen för IVF, provrörsbefruktning, vid 42 och Jessica och Johan hade egentligen tänkt undersöka möjligheten att vända sig till en klinik utomlands.

– Vi har faktiskt inte gjort det, ibland kommer livet emellan med allt vad det innebär. Men vi har inte gett upp tanken så klart. Det här är nånting så privat och känsligt att det måste få landa i en själv, det är ett beslut som vi kommer att ta tillsammans och sen får vi se, säger hon.

– Skulle det bli nåt till slut så är ju jag den första som kommer att berätta det för alla, det kommer att vara det bästa som har hänt i så fall, säger hon.

1 av 3 | Foto: Robin Lorentz-Allard
Jessica Andersson.
Här är Jessica Anderssons stilresa 00:35
ARTIKELN HANDLAR OM