Lasse Kronérs bolag gör miljonförlust

NÖJE

Vinsten minskar med två miljoner

1 av 4 | Foto: Lasse Kronér.

Han är en av landets allra mest folkkära programledare.

Trots det går Lasse Kronérs bolag med miljonförlust, skriver Expressen.

På ett år har vinsten minskat med nästan två miljoner kronor.

Sedan 1988 äger Lasse Kronér, 53 aktiebolaget Stora Iserås Onsala Förvaltnings AB. Under förra året började det gå sämre än tidigare för företaget.

2014 hade bolaget en omsättning på 5,1 miljoner kronor, under 2015 var motsvarande siffra bara 891 000 kronor. Även vinsten är betydligt lägre. 2014 gjorde bolaget en vinst på 4,1 miljoner kronor, en siffra som minskade med nästan 2 miljoner kronor under 2015.

Näst sämsta året

Resultatet är det näst sämsta som Lasse Kronérs bolag gjort någonsin. Det har bara gått sämre 2008, när han gjorde förlust på 1,8 miljoner kronor.

Men bottensiffrorna har inte hindrat programledaren från tjäna pengar. Under 2015 tog han ut en lön på 1,7 miljoner kronor och en aktieutdelning på en miljon.

Totalt har Stora Iserås Onsala Förvaltnings AB ett kapital på 9,4 kronor som är placerade i aktier. Enligt företagets bokslut beror den minskade omsättningen på att Kronérs avtal med SVT har tecknats med ny uppdragstagare.

Sålde miljonvillan

Lasse Kronér är bland annat programledare för ”Smartare än en femteklassare” och ”Doobidoo”. 2014 skiljde sig han och hustrun Christina efter 23 år som par.

I samband med separationen sålde Kronér sin gård i Onsala söder om Göteborg för nästan nio miljoner kronor.

– Det känns bra tror jag. Det är ett jävla fint hus. Men det känns alltid att skiljas från saker man tycker om. Det är ett fantastiskt hus och det har varit en ynnest att få bo där så länge, sa Lasse Kronér då.

Nöjesbladet har sökt Lasse Kronér.

ARTIKELN HANDLAR OM