Iransk anklagelse mot Kim Kardashian: ’Är en hemlig agent’

1 av 3
NÖJE

Realitystjärnan Kim Kardashian anklagas för att vara en hemlig agent.

Enligt Iranska revolutionsgardet försöker stjärnan via Instagram ”fördärva livsstilen i landet”.

Den amerikanska realitystjärnan Kim Kardashian är en av de största namnen på Instagram, med över 70 miljoner följare världen över.

Men nu ifrågasätts hennes popularitet av den iranska militärorganisationen Iranska revolutionsgardet. Enligt organisationen ska Kardashian via sitt Instagram-konto försöka ”fördärva livsstilen i landet” genom att vända sig till unga kvinnor med sina ”provocerande” och ”vulgära” inlägg. Detta rapporterar flera amerikanska medier, däribland Vanity fair.

”Tar detta på största allvar”

Det var i ett nyhetsprogram ämnet togs upp då organisationens talesperson Mostafa Alizadeh gästade och anklagade Instagram för att hjälpa realitystjärnan.

– Kim Kardashian är en populär modell. Det finns ingen tvekan om att något ekonomiskt stöd är inblandat. Vi tar detta på största allvar, säger han.

Enligt rapporteringen har organisationen hävdat att de gripit flera personer som spridit, vad de anser, en felaktig bild av iransk kultur samt ”förlöjligat religiösa värderingar och övertygelser”.

Men Kim Kardashian själv ska ha varit helt ovetandes om nyheten tills hon gjorde en intervju med tidningen People under filmfestivalen i Cannes.

– Va? Jag landade precis innan jag kom hit. Jag har inte hört om detta, svarade hon tidningen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!