Spelbolag: Frans är favorit i Eurovision

NÖJE

Vinnarlåten rusar på Spotifys världslista

1 av 6

Frans chanser i Europa sågades av schlagerveteraner.
Men nu är han spelbolagens favorit till seger, delat med en rysk superstjärna.

Dessutom har ”If I were sorry” som enda Eurovision-låt tagit sig in på Spotifys globala topplista.

Efter Frans Jeppsson Walls, 17, seger i Melodifestivalen i lördags sågades låtens vinstchanser av två verkliga veteraner i sammanhanget.

– Det är en gullig låt, men den har ingen chans tror jag. Du vet, Europa. Alla i öst. Den är för lugn och fin. Den passar oss, men inte baltstaterna, sa Tommy Körberg, 70, som tävlat för Sverige både 1969 och 1988.

Claes af Geijerstam, 70, höll med:

– Den är för übercool för att fastna. Så ingen vinstchans, sa han.

Frans på Spotifys globala topplista

Men under söndagen streamades ”If I were sorry” hissnande 755 000 gånger på Spotify och blev därför musiktjänstens 49:e mest spelade låt i världen igår.

Samtliga låtar som ska tävla i Eurovision song contest är nu utsedda, men ingen annan av årets låtar återfinns ens på topp 100 på streamingsajtens globala topplista.

Ryssland största konkurrent

Dessutom har spelbolagen runt om i Europa utsett Frans till favorit, sida vid sida med den ryska stjärnan Sergej Lazarev, 32, som tävlar i Globen i maj med låten ”You are the only one”.

Unibet har Frans som vinnare på 3 gånger pengarna, medan Lazarev ger 3,75 gånger pengarna och spelbolag runt om i Europa har de båda i toppen, långt före konkurrenterna. Sajten Oddschecker som sammanställer odds från ett 20-tal olika spelbolag uppdaterade Eurovision-oddsen flera gånger under måndagen. Frans och den ryska artisten turades hela tiden om att ligga i toppen.