Marie Plosjö om hedersuppdraget: ”Första svensk”

NÖJE

Ställer ut tavlor på berömda hotellet

1 av 3 | Foto: Marie Plosjö med en av sina tavlor.

Tavlor på nakna, färgglada kvinnokroppar gör Marie Plosjö rikare.

Hennes konstverk blir allt mer eftertraktade och hon ska nu få ställa ut på Ceasars palace i Las Vegas.
–  Det är helt fantastiskt, säger hon till Nöjesbladet.

Den tidigare dokusåpaprofilen Marie Plosjös konstkarriär går som tåget. Under nyår ställer hon ut sina tavlor på ”The gallery of music & art”, i det välkända hotellet ”Ceasars palace” i Las Vegas.

– Jag är faktiskt den första svensk som blivit antagen till att ställa ut där. De har ju hundratalsansökningar i veckan. Det är helt fantastiskt. Efter att ha sett min konst sa de att de var redo att ge mig nyårsshowen, vilket i stort sett är den största högtiden under hela året.

”Lite provocerande”

Plosjös konstverk föreställer nakna kvinnokroppar och kända kvinnliga profiler. Hon har bland annat målat av den norska modellen och programledaren Triana Iglesias samt Pixee Fox, kvinnan som blivit känd för att opererat bort sex revben.
– För mig är det lite provocerande, de här sexiga, kurviga tjejerna. Jag har alltid varit fascinerad av kvinnokroppen och alltid älskat kroki. Sedan har jag själv använt mig som redskap när jag vikt ut mig tidigare. Men modellandet var en bisak. Konsten har alltid varit en del av mitt liv.

Från galleriets sida är de mycket nöjda över att få ställa ut Plosjös alster.
– Ofta är det män som hyllar kvinnorkroppen på det sättet. Det är också okej, men Marie har en viss stil. Hon är en vacker, talangfull och smart kvinna som uttrycker den här skönheten på duk. Det är ovanligt, och helt naket. Det fångade mitt öga och jag älskar det, säger Deirdre Helena, som arbetar på galleriet i Las Vegas.

”Helt otroligt”

Marie bor för tillfället i Sverige, i både Stockholm och Skåne. Efter Los Angeles bär det av till Monaco för ännu en utställing.
– Det är så kul att det går så himla bra. Alltså jag har sålt allting jag har gjort. Jag har sålt tavlor innan de ens är klara. Folk förbokar. Det är helt otroligt.

Du tjänar alltså massor med pengar på din konst?

– Ja, det går bra, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM